8 malo načina da poboljšate svoje pamćenje | BA.centerar.org

8 malo načina da poboljšate svoje pamćenje

8 malo načina da poboljšate svoje pamćenje

Ti si pametan, a želite da ostanu oštri zauvijek. Tkati ovih osam lake stvari u svoju rutinu da poboljšati svoje pamćenje svaki dan.

Twenty20

Da li križaljku

Poželjno je pametan, teške zagonetke u The New York Times. Preuzmite aplikaciju i igrati na telefonu, ili ispisati zagonetke iz proteklih sedam dana za besplatno. Ne samo da će raditi zagonetke poboljšati svoje znanje slučajnih trivijalnosti, ali ćete reaktivirati sinapse u mozgu kao što pokušate sjetiti starih činjenice.

Twenty20

Get More Sleep

Kada dobijete san bezvezne noći, to je gotovo nemoguće da se koncentriše sutradan. To je zato san i memorije su povezani u dva ključna načina: Prvo, morate adekvatan odmor kako bi se upoznali i fokusirati. Drugo, mozak konsoliduje i apsorbira nove informacije dok spavate. Oooh, mi ne postavljamo alarm ovog vikenda.

Twenty20

Jedite više Produce

PSA: Voće i povrće su neke od najboljih memorije i mentalno zdravlje pojačala tamo. Prema studiji Harvard University, bobice su bogate anthocyanidins, vrsta antioksidant koji poboljšava kognitivne funkcije i pomaže odbiti Alzheimerove bolesti. Zeleno povrće kao što su brokula i špinat sporo kognitivno propadanje, dok avokado pomoći da se poveća protok krvi u mozak.

Twenty20

Idi Za Run (ili Walk)

Aerobne vježbe proširuje hipokampus (područje mozga uključeni u pamćenje i učenje). Istraživanja pokazuju da čak i oštar, 40-ak minuta hoda svaki drugi dan će utjecati na vaše sveukupno zdravlje mozga.

Twenty20

Smijati što je više moguće

Otrcano, znamo, ali nekoliko studija kao što je ovaj jedan od Loma Linda Universityshow da smijeh zaista može biti najbolji lijek. Smeješ šala je pokazano da se poveća kratkotrajno pamćenje kod odraslih. Dakle, okružite sa urnebesnim ljudima, pazi da smiješno mačka video na YouTube i DVR najnovija epizoda u SNL. To je za tvoj mozak.

Twenty20

Drink Red Wine

Dok celu bocu vino moglo bi stvari malo maglovito, čaša dnevno ima pozitivne efekte na hipokampus mozga. Prema researchersat Texas A & M University, antioksidans resveratrol (koji se nalazi u koži crnog grožđa) mogu pomoći u borbi protiv memorije pad povezanih sa starenjem. Na kraju, savršen izgovor za to spavanja. (Nije da ti treba jedan.)

Twenty20

Imam Coffee

Ako ste (poput nas) ne mogu započeti dan bez šoljice joe, razmotrite ovo vaš sretan dan. Potrošnja kafa ima pozitivan učinak na dugoročno pamćenje, navodi se u studiji Johns Hopkins University. Subjekti studije su imali veće kratkoročne zadržavanje memorije u roku od 24 sata od konzumiranja kofeina. Win-win.

Stock_Colors / Getty Images

Uzmite Supplement

Sada kada ćete dobiti dovoljno sna i jedu pametan hranu, to je vrijeme da uzimam vitamine kako bi vaš mozak punom parom. Vitamin B12 se nalazi u mlijeko i riba, ali također možete svakodnevno uzimaju dodatak pomoći u sprečavanju demencije i memorije gubitak u budućnosti.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 stvari koje treba obaviti tokom dana da vam pomognu da spavate noću

Post Zdravlje

6 Luxe New York spa iskustva koja će vas odvesti van grada

Post Zdravlje

Postoji 7 vrsta raspada (i evo kako se baviti svakom od njih)

Post Zdravlje

10 dvo-minutnih načina za vašu kuću

Post Zdravlje

5 savjeta za bočne pragove

Post Zdravlje

Najbolji joga studio u Los Anđelesu po komšiluku

Post Zdravlje

10 jednostavnih načina sagorevanja 100 kalorija u ovom trenutku

Post Zdravlje

Svaku klasu treninga ubice morate za ovog leta

Post Zdravlje

6 načina za oporavak od preterane količine

Post Zdravlje

5 super-laka vežbanja za ublažavanje kompjuterskog zamora

Post Zdravlje

6 najreprezentativnijih mesta u hamptonima

Post Zdravlje

20 načina da se upustite u samozapošljavanje