8 mitova o zajedničkoj koncepciji | BA.centerar.org

8 mitova o zajedničkoj koncepciji

8 mitova o zajedničkoj koncepciji

Klinci su neodoljiva. (Ozbiljno, jesi li vidio malo Bowery?) Da li ste već ima leglo ili cijelu stvar planiranja porodice je godina niz put, pročitajte više na ove zajedničke mitove o trudnoće. Koncepcija zablude, ako hoćete.

Mit: Ako imate seks 14 dana nakon menstruacije, verovatno ćete dobiti trudna

Istina: Ovo bi bilo preciznije u savršenom svijetu u kojem je svoj ciklus konstantno 28 dana. Za većinu žena, međutim, to nije slučaj. Nemojte stavljati sve - hm - jaja u tom jednom danu-14 koš. (I ne pretpostaviti da ste sigurni od trudnoće, recimo, dan 22.)

Mit: Ako jednostavno zamišljen svoju prvu bebu, nakon bebe bi trebalo biti lako, previše

Istina: Nije toliko. Vaše tijelo se stalno mijenja, što znači da barijere začeća mogu se pojaviti u bilo koje vrijeme. Sa druge strane, neke žene koje su imale problema sa začećem prvi put da je lakše zatrudni sa bebama dva i tri. To je stvarno situacija tijelo po tijelo.

Mit: Dokle god ste pod 35, trebalo bi biti vrlo plodna

Istina: Istina je da plodnost žene počinje naglo smanji nakon što se okreće 35, ali to ne znači da sve mlađe žene su u mogućnosti da brzo i lako zamisliti. Žene obično imaju najkvalitetnije jaja u 20-im godinama, ali faktori kao što su jajovoda pitanja i nizak broj spermatozoida moglo otežati zamisliti u bilo kojoj dobi.

Mit: Morate orgazma napraviti bebu

Istina: ženski orgazam mogao pomoći u koncepciji, ali to nije potrebno. Ideja je da to pomaže u ugovaranje materici, koji omogućava spermu da putuje kroz jajovod brže. Ali ti sigurno canget trudna bez, znate, pogotkom u oblaku devet.

Mit: Konzumiranje alkohola će povrijediti plodnost

Istina: Ne, osim ako pijete pretjeran iznos. Pije previše i prečesto bi mogao napraviti svoj ciklus nepravilan (koja bi mogla povrijediti vaše šanse za začećem). Ali, nekoliko čaša vina tu i tamo ne bi trebalo da imaju efekta.

Mit: Biti na vrhu pomagala u koncepciji

Istina: Teorija je da određene pozicije dati spermu bolje pucao u čineći ga na jaje. Ali - i idemo naprijed i doći tehničkim - većina žena cervikalne sluzi je dovoljno efikasan da dobije posao bez obzira na poziciju.

Mit: Seks svaki dan povećava šanse za začećem

Istina: Ako se ne poklapaju s ovulacijom, nije bitno koliko puta ste imali seks. U principu, seks svaki drugi dan whileyou're ovulira pomaže povećati vaše šanse za trudnoću. Također, ljudi imaju ograničen broj spermatozoida, tako da nakon određenom trenutku (kao ako imate seks svaki dan), oni su praznine prilično jednostavno snimanje.

Mit: Ako zatrudnite ranije u ciklusu, ti si više vjerojatno da imaju Žena

Istina: Žao mi je, narode. Kada je u pitanju tradicionalne baby odluka, ne možete kontrolirati pol. Ako idete na IVF put, međutim, možete proći kroz proces poznat kao nemedicinske odabira spola, koji vam omogućava da odaberete vaše bebe seks. (Ali, gdje je zabava u tome ionako?)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

4 luda izazov nova treninga za pokušaj, jer to neće biti zima zauvek

Post Zdravlje

10 razloga da ne gubiš te poslednje 10 funti

Post Zdravlje

Kako se osećati srećnije za 30 dana

Post Zdravlje

9 stvari koje radite to bi mogle uzrokovati glavobolje

Post Zdravlje

Tačno koji ukus LaCroix pije, prema vašem horoskopskom znaku

Post Zdravlje

6 strava stvari koje se mogu dogoditi ako radite prenatalnu jogu

Post Zdravlje

5 hranljivih materija koje možda nemate dovoljno (i kako ih popraviti, prema zdravstvenom treneru)

Post Zdravlje

10 slavnih treninga za citanje da inspirišu vaše sledeće potječe

Post Zdravlje

6 načina da organizujete svoju spavaću sobu za bolji san

Post Zdravlje

5 super-laka vežbanja za ublažavanje kompjuterskog zamora

Post Zdravlje

Sve što ste ikada želeli znati o zamrzavanju vaših jaja

Post Zdravlje

5 CVS Perks koje ste imali