8 razloga zašto je vaš period možda nepravilan | BA.centerar.org

8 razloga zašto je vaš period možda nepravilan

8 razloga zašto je vaš period možda nepravilan

Neke ženske periodi su kao sat. Oni znaju, skoro sve do sat vremena, kada treba očekivati ​​da svaki i svaki mjesec. Druge žene su malo manje sreće, i iskustvo neredovnih menstruacija. Evo osam razloga zašto je vaš ciklus može biti nepravilan.

Twenty20

Si trudna velike su šanse da ćemo do dna ovoga prilično brzo. Trudnoća je jedan od najčešćih uzroka nepravilnog ili propustili period (očito), ali čak i svjetlo uočavanje mogu Happenin ranim fazama trudnoće. To nikada ne boli da se test.

Ti dojenja Dok doje, vaši hormoni fluktuiraju puno. To znači da ako čak ni menstruaciju u tom trenutku (mnoge žene ne dobiti nazad dok se ne zaustave dojenja), vaš menstrualni ciklus će biti prilično izvan ludo. Također imajte na umu da neke žene, bez obzira da li ili ne doje, ćete primijetiti trajne promjene u svojim ciklusima nakon porođaja.

Twenty20

Upravo ste otišli na (ili isključiti) kontrola rađanja Evo dogovora: Kada odete na kontrolu rađanja, potrebno je vaše tijelo nekoliko mjeseci da se prilagode hormona, što menstruaciju neregularno. Onda, kada si na pilulama, menstruaciju može doći do manje često ili zaustaviti u potpunosti. Onda kad ste opet sa pilula, menstruaciju bi mogao potrajati nekoliko mjeseci da se vrati u normalu, kao hormoni rebalans sebe. (To je sve normalno.) Samo zapamtite: Trudnoća i dalje se može dogoditi kroz sve ovo. Koristite zaštitu mudro.

Ti si na određenim medicationsSome recepata, posebno one propisane za anksioznost i depresiju, utjecaj oslobađanje tijela estrogena i progesterona (hormona povezana sa ovulacije i menstruacije), što bi nered ciklusa. Razgovarajte sa svojim lekarom ako uočite nepravilnosti, kao što to može biti nuspojava lekove da niste bili svjesni.

Twenty20

Stvarno si naglasio kortizola, hormona stresa, i direktno utiče na koliko estrogena i progesterona vaše tijelo proizvodi. Kada je vaš nivo kortizola nisu na listama, ti si vjerovatno imati neravnotežu u druga dva hormona, slanje menstrualnog ciklusa u nepredvidivu Tizzy.

Imate sindrom policističnih jajnika PCOS je hormonalni poremećaj koji uzrokuje sitne ciste da se formira na jajnicima, što ometa redovne ovulacije. Uobičajeni simptomi uključuju neredovne menstruacije, hormonalne akne i neobjašnjivo debljanje, pa ako primijetite bilo koji od ovih, odmah se obratite svom lekaru, kako bi mogao dodatno povećati rizik za neplodnost, pobačaj, dijabetes i bolesti srca.

Twenty20

Ti si hard-core athleteNo, vaš periodu ne bi trebalo biti pogođeni nedeljnom klasama spin i boot kampovima, ali ako ste izdržljivost sportista na visokom nivou (kao vrstan triatlonac ili maratonac), to nije sve što neuobičajeno menstrualnog ciklusa biti nepravilnog ili čak zaustaviti na neko vreme. Razlog je, kad vježbanje na visokog intenziteta u dužem vremenskom periodu, vaše tijelo želi da sačuva onoliko energije koliko je to moguće. I menstruacija traje energije, tako da često vaše tijelo će prestati to da bi izbjegli gubitak te energije.

Ti si o hit menopauze Trajanje Bookends menstruacije može biti prilično nepredvidiva. Nakon što ste ga kao tinejdžeri, to može potrajati i do nekoliko godina za period da se redovno (#MiddleSchoolProblems). S druge strane, kao što se približite menopauze, periodi mogu biti prilično neregularnim previše, kao što je vaše tijelo priprema za zaustaviti ovulaciju i menstruaciju. Samo se opusti i pusti priroda učiniti svoje.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

8 razloga za prestanak tuširanja svakog dana

Post Zdravlje

5 neočekivanih načina za sprečavanje uti

Post Zdravlje

Kako da znate da li vaše dete ima grip ili je samo prehlada

Post Zdravlje

9 Najvažniji potreba za svakog New Yorker-a, kada ona napusti ceo dan

Post Zdravlje

Kako se transformisati iz jedne sove na ranu pticu

Post Zdravlje

6 genijalnih trikova za bolje spavanje

Post Zdravlje

Tajne žena koje nikad ne izgledaju frazzle

Post Zdravlje

Kako napraviti 2018 godinu najboljeg spavanja u životu

Post Zdravlje

4 stvari u vašem životu za proleće-čiste (koje nemaju nikakve veze sa vašom kućom)

Post Zdravlje

5 pogrešnih grešaka koje možete napraviti

Post Zdravlje

7 mitova kontrole rađanja nikada ne biste trebali vjerovati

Post Zdravlje

7 stvari koje se mogu desiti ako se probudite 2 sata ranije svaki dan