8 stvari koje se mogu desiti ako odete do hipnotizera | BA.centerar.org

8 stvari koje se mogu desiti ako odete do hipnotizera

8 stvari koje se mogu desiti ako odete do hipnotizera

Ti si uvijek teži da bude bolji verzija sebe. You do yoga, vi ste pokušali terapiju i konac zube svake noći. Pa zašto ne daju hipnoza vrtlog? Prošlo je znanstveno provento pomoći nekim pacijentima smanjiti anksioznost, miran iracionalne strahove i možda čak i pomoći vam prestati grize nokte. Dakle, u nadi da će smanjenje mog nivoa stresa, pokušao sam sesiju s New York hipnoterapeuta Alexandra Janelli. Evo šta bi se moglo dogoditi ako pokušate to, previše.

Možda će vas nervozan. Kao, reallynervous.Before svoj termin, to je sasvim prirodno da poludi se odavde. Šta hipnotizirana osjećati kao? Šta ako stane u hipnotičko stanje i nikada se probuditi? Ne brini. To je više kao Vođena meditacija-ne može biti hipnotiziran protiv svoje volje, a to se neće dogoditi, osim ako ste stvarno otvoreni i opušteni.

Možda će vam otkriti neke teške stvari. Prije stvarnog hipnoze, vaš hipnoterapeuta će vas pitati što se nadate postići. U mom slučaju, htio sam da smanjim nivo anksioznosti i njegovati jači osjećaj unutrašnjeg mira. Janelli me je pitao pitanja o mojoj prošlosti i kako stres manifestira u mom životu. Bilo je to kao krst između intenzivan terapija i težak ljubavi razgovor sa mojim najboljim prijateljem, i roku od nekoliko minuta sam imao ukupno povjerenje u nju.

Možda ste cry.Once ste ušli u hipnotičko stanje, to je potpuno prirodno za vaše tijelo oslobađa nikakve emocije ste nošenje. Samo pusti da se desi-svoj hipnoterapeuta sve je ranije.

Možda ćete twitch.While u hipnotičko stanje, pacijenti mogu imati pokreta pod nazivom "abreactions", koji signal za hipnoterapeuta da osećate napeto ili imaju poteškoća puštajući koncept oni ukazuju na vas. Vjerojatno nećete primijetiti tih pokreta, ali tvoj hipnoterapeuta će (kao što pričate kroz njega).

Možda ste se zabunili time.When sam podigao iz hipnotičkog države (Janelli računati do pet dok je polako govorio na glasniji volumena), osjećao sam svjestan onoga što se dogodilo ali misli da je cijeli proces je bio samo dva ili tri minuta. Ispostavilo se da sam bio "pod" 25 minuta. Whoa.

Možda ćete vidjeti promjenu odmah... Ili ne za days.For ostatak popodneva, otišao sam se malo ošamućen, osjećaj kao da sam upravo snimili 90-minutni nap ili su imali masaža dubokog tkiva zaista opuštajuće. Jednom sam u metrou u špicu, taj osjećaj nosio off, ali s vremena na vreme bih se nečeg Janelli rekao tokom našeg sjednice i da će onda duboko, opušten dah.

Možda ćete primijetiti ostale improvements.Janelli kaže da to nije neuobičajeno da iskuse pozitivne promjene u druge elemente svog života nakon hipnoze, čak i ako to nije bio poseban fokus vaše sesije. Na primjer, možda ćete inspirisani jesti zdravije ili primijetiti svoj strah od letenja povukla. (To se još nije dogodilo meni, ali kao nervozan letak, ja držim fige za moje sljedeće putovanje u inostranstvo.)

Možda ćete morati da se vrati drugi (ili treći) time.Some ljudi mogu biti potpuno transformiše u jednoj sjednici, dok druge mogu zahtijevati više posjeta praćenja. Ili hipnoza možda neće raditi na sve. To je sve o spremnosti vašeg mozga da odu u podsvijest mjesto i biti otvoren za sugestije. Hej, to vrijedi pokušati, zar ne?

Povezane vijesti


Post Zdravlje

27 načina da se ne smanji mega-depresivan, jer se dani skraćuju

Post Zdravlje

4 velika kretanja sna u 2018. godini

Post Zdravlje

10 stvari koje svaka žena treba više da jede

Post Zdravlje

5 pogrešnih grešaka koje možete napraviti

Post Zdravlje

5 tajnih podataka da postanu najpouzdanija žena u sobi

Post Zdravlje

7 jednostavnih načina da budu zdraviji na poslu

Post Zdravlje

29 neočekivanih načina da se opustite posle stresnog dana

Post Zdravlje

8 načina da izađete iz vježbanja u treningu kada zaista, zaista ne želite da vežbate

Post Zdravlje

7 načina da budete bolji slušalac

Post Zdravlje

5 CVS Perks koje ste imali

Post Zdravlje

Kontrolni znakovi znaju da ste spaljeni

Post Zdravlje

10 načina da se ove zime ne razbolite