8 stvari koje treba učiniti kada je vaša beba bolesna (i 3 stvari koje treba izbjeći) | BA.centerar.org

8 stvari koje treba učiniti kada je vaša beba bolesna (i 3 stvari koje treba izbjeći)

8 stvari koje treba učiniti kada je vaša beba bolesna (i 3 stvari koje treba izbjeći)

Novi roditelj crvena uzbuna! Vaš slatka beba iznenada sniffling, dovikivanja, osjećaj grozničava i definitivno ne spava. Sezone prehlade i gripa je skoro ovdje-a kada je neminovno udari u kuću, evo ti plan igre.

Twenty20

DO: Opustite se raspored spavanja

Kada vaša beba se ne osjeća 100 posto, san je teško-za njih i za vas. I bez obzira na to koliko ropskih si bio na svoj san raspored treninga, za sada, pravila ići kroz prozor. Pokušajte kolica nap. A auto-sjedala nap. A nap u ruke. Kick vaš partner iz kreveta i ko-san sa svojim sickie (sigurno, naravno). Sve što je potrebno da se ona mala odmoriti.

Taborsk / Getty Images

DO: Zagrljaj Nosefrida

To je vjerojatno najviše našalio stavka u bilo kojem bebu, ali vjeruj nam: Kada je zagušenja da vaš mališan jadno, luda, švedski "sline sucker" je odjednom najviše genija izum u cijelom cijelom svijetu. (Da, da ti isisati sline. No, to ne ide u usta.)

Twenty20

DO: Smiri se i medicinska sestra na

Ako vaš bolesnu bebu i dalje dojenje, pra-mleko je nutrijent prepuna, lakše vari nego bilo šta drugo, pa čak i ima antitijela koja pomažu u borbi protiv virusa.

Twenty20

DO: Poziv doktora

Nisi blesava. Ti ne preterujem. Samo podigni slušalicu. Vaš pedijatar je tu dijeliti čvrste savjete i mir. (I, vjeruj mi, ona je videla luđi.)

Twenty20

DO: Prop beba uspravno

Zagušljiv malo nos i bolno earaches osjećati još gore za svoju bebu kada ona leži ravno. Ako je stara Elevate-jedan-end-of-the-krevetac trik ne radi (pokušati gomilu knjiga pod dva nogu), možda vi i vaš partner treba da žrtvuju na jedrilici / rocker dužnosti tokom noći.

Twenty20

DO: Iskoristite kupanje

A mlaka kupka ili čak ručnikom obrišite dolje može pomoći srušiti groznica, i toplo vode potopiti je odličan za popuštanje zagušenja. (Iako i dalje ćete želite zadržati stavku navedenih u # 2 u blizini.)

Twenty20

DO: Kreiraj umirujuće vibracije

Ovo nije vrijeme za kuću punu posjetitelja, glasnog TV-a ili test-vožnje vašeg novog Rumba. Prigušite svjetla, staviti na bebino omiljena meka muziku i mazimo se uz knjigu.

Twenty20

DO: Uzmite vitamin C

To bi moglo osjećati kao misao, ali morate držati sebe zdrav. Pogotovo ako je vaše dijete u dnevni boravak, klice su češće će pronaći svoj put u svojoj kući sada tako jesti zdravoj hrani, postane za pranje ruku fiend i pokušati dobiti razumnu količinu sna. (Znamo, znamo. Mi smo rekli "pokušati").

Twenty20

NE: Troll je mama pričaonice

Opet, treba ti san. Ne morate da čitaju četiri-godišnji Australijanac nit o borbi jedne mame sa cool-magla isparivač ne možete kupiti ni u SAD-u.

Twenty20

NE: Pozovite svog doktora 12 puta

Ona je rekla da se ne brine, osim ako temperatura traje duže od pet dana. Prošlo je dva dana. Dakle, spusti slušalicu i kanalisati svoju energiju u umirujuće vašeg mališana.

Twenty20

NE: Freak out

Šanse su, ovo je jedan od desetine prehlade, gripa i earaches ćete se bori sa kao bebu raste. Vi ste konsultovali sa lekarom, upravljali Tylenol i radite sve što možemo da pomognemo svoju bebu oporavlja. Kažu da se s nama: Brighter dani su pred nama.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 stvari koje bi mogle da se dogode ako dođe do ovuda

Post Zdravlje

Kako početi da se baviš ako nisi bio u teretani zauvek

Post Zdravlje

6 načina da se prevaziđe pad i postane motivisan

Post Zdravlje

Kako svesno jedenje može da promeni ceo prokleti život

Post Zdravlje

21 zabavne načine da se vežbate ako mrzite teretanu

Post Zdravlje

Kako zadržati imunološki sistem u borbenom stanju kada je hladna sezona u punom sili

Post Zdravlje

20 stvari koje više žena treba početi da pričaju

Post Zdravlje

6 buzzy novih spa tretmana pokušati prije nego što vaši prijatelji rade

Post Zdravlje

5 jednostavnih načina za jesti manje šećera

Post Zdravlje

9 naučno dokazanih načina da bude sretnija osoba

Post Zdravlje

14 dosadne fizičke navike koje možda ne shvatate

Post Zdravlje

7 važnih stvari koje treba znati o zamrzavanju vaših jaja