8 stvari koje želim da znam, pre nego što pokrenem svoj prvi maraton | BA.centerar.org

8 stvari koje želim da znam, pre nego što pokrenem svoj prvi maraton

8 stvari koje želim da znam, pre nego što pokrenem svoj prvi maraton

Prije pet mjeseci, New Balance je pitao da li bih se pridružiti Njujorški maraton tima. Odmah sam znao da je moj odgovor: Heck. Da. Kao trkač, uvek bih se uhvatiti u koštac 26,2 milja, ali nikada nije stvarno dobio moj čin dovoljno zajedno da nastavi sam. Brzo naprijed: Sada kada sam službeno prešao ciljnu liniju, to je lako jedna od najtežih, ali najisplativijih izazova u mom životu. To je bio i jedan od najvećih iskustva učenja. Ovo su stvari koje želim sam znao prije nego udaranje pločnik.

Twenty20

1. Pozdravi dva sata vožnje i zbogom na društvenim lifeThe prva stvar koju sam uradio nakon potpisivanja gore je Google "programa obuke početnik maraton" i dodajte u vrijednosti od treninga naredna četiri mjeseca u mom kalendaru. Izgledalo je dosta vremena, ali sve u svemu, izvodljivo. Ispostavilo se, ne toliko. Držeći se 10: 30-minutni milje tempom značilo da je većina mojih staza trajala duže od dva sata da završi, ne uključujući zagrijavanja i vrijeme hlađenja. Definitivno uzela danak na datum noći i večere sa prijateljima. I iako je primamljivo, ne možete smanjiti uglovima. U sredini mojih programa sam propustio tri duge staze za redom, a nakon mog sljedećoj sjednici na daljinu, mi je bilo užasno. Trening je dosadan i teško, ali to je 100 posto je to potrebno.

2. Vino, grickalice i trčanje ne mixFact: Youthful bujnost i dodatnu dozu kofeina neće nosite kroz 18 kilometara staze. Trudim se da jedem nekoliko manjih obroka tijekom dana (aka, jedem sve grickalice mogu naći) umjesto čvrstih izbalansirane obroke, ali nakon nekoliko teških treninga sam saznao važnost dobro jelo i tajming mog obroka. Još jedna stvar koju sam naučio brzo: Alkohol i trčanje ne idu zajedno. Čaša vina uz večeru mislio sam nisam hteo da krenem u te noći, a ja nisam mogao zaboraviti ustajem rano da srediti. Svi konzumiranje alkohola morala biti ograničena na dane odmora, pa čak i tada, Ograničio sam se na jednu čašu.

SolStock / Getty Images

Unaprijed 3. Test sve (mislim na sve) Nošenje neugodan sportski grudnjak kroz sat vremena joge je dosadno. Nosi taj isti sportski grudnjak za tri sata Jog je mučenje. Morao sam da testiraju svaki aspekt moje rase dana ruhu kako bi bili sigurni da će zaista raditi. Testirao sam i napravio bilješke o svaki par tajice, tenisice, čarape, donje rublje, dezodorans, stil kose, kravatu, energija gu, so tablet, trčanje pojas, bocu s vodom, set slušalica i sunčane naočale Mislio sam da želim sa mnom kursa.

4. Dani su doveli do maratona su jednako važni kao rasa dayNote sebi: guta više boca vode ujutro svoju rasu neće nadoknaditi četiri šoljice crne kafe i tri čaše vode vas pio dan ranije. Ja vjerojatno imati ove siromašne nutritivnim izbora da se zahvalim za masivne grč sam malo više od pola iskusili kroz trku. (Više o tome u nastavku.)

Todor Cvetkov / Getty Images

5. Pripremite se za plakanje, onda smijati, a onda cryI Zaplakao se threetimes tokom 26.2 kilometara. Prvi je to zbog uzbuđenja osjetio sam da se konačno počinje moj prvi maraton. Drugi je bio kad mi je noga natrpani tako loše mislio sam možda morati odustati i devastirana, a treći je bio kad sam se okrenuo za ugao i iznenada suočena sa ogromnom zidu navijanje, vrištanje i pjevanje gledalaca. Do kraja svega toga, bio sam potpuno ogoljen fizički, emocionalno i mentalno, ali i osjetio nevjerovatno.

6. Isto tako, možda ćete piškiti svoj pantsThere će gotovo uvijek biti kupaonice na raspolaganju duž rute. Ali, iskreno? Većina trke odlučili da odemo, hm, u pokretu, a ne gubiti dragocjeno vrijeme čekajući u redu. Zaustavljanje također mogu izbaciti iz Groove, što znači da ćete izgubiti dodatnih minuta pokušava vratiti u ritam kada završite. Naravno, to je bruto i nije posebno ugodno da radi u mokrim gaćama, ali čak i olimpijski maratonci uradi.

AntonioGuillem / Getty Images

7. Izbjegavajte sede za što je duže moguće nakon što pređe ciljnu lineNeedless reći, želio sam da se ruši u loptu na zemlju i nap za nekoliko dana odmah nakon prolaska kroz cilj. Srećom, ja sam bio upozoren da to ne radi ili sam mogao doživjeti strašne grčeve i puno boli. Koliko god da je sranje, tijelo treba aktivni oporavak i proces hlađenja nakon takvog iscrpljujuće poduhvat. Tako da sam stalno na hodanje (iako vrlo sporo) za još dvije milje čak i nakon što sam završio.

LeoPatrizi / Getty Images

8. Budite ponosni na sebe, bez obzira na happensWhen sam prešao ciljnu liniju, imao sam pomiješana osjećanja: Završio sam sat kasnije nego što sam očekivao da. Lijevu nogu zaplijenila se na milju 16 i ostatak mog plana je morao biti potpuno promijeniti. S jedne strane, bio sam tako sretan da biti u mogućnosti da konačno kažem da bih završio, ali morao sam da hodam posljednje dvije i pol kilometara i bio je jako razočaran sa svojim vremenom. Srećom, moj cimer je bio u stanju da kucam malo razuma u meni i da mi je da shvatim da je svaki maraton finišera je dostojan hvale, od prvog do pređe ciljnu liniju do kraja. Oni su sve učinio nešto veliko, nešto što je samo oko 0,5 posto stanovništva u zemlji ikada postigli. I to je prilično super, ako mene pitate.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Naš omiljeni trening u Njujorku, ikada

Post Zdravlje

5 mita o ishrani ćemo vam postaviti pravo

Post Zdravlje

9 stvari koje nikada ne bi trebalo uraditi nakon c-sekcije

Post Zdravlje

7 mita o tjelesnoj masti da odmah postavite

Post Zdravlje

6 zdravstvenih pravila za koje ne morate poštovati

Post Zdravlje

20 zdravih ljudi uvek imaju hranu u svojoj kuhinji

Post Zdravlje

8 stvari koje treba učiniti kada je vaša beba bolesna (i 3 stvari koje treba izbjeći)

Post Zdravlje

6 jednostavnih načina izbjegavanja kasnih noći

Post Zdravlje

5 razloga zbog kojih ne bi trebalo da se plašiš za ziku

Post Zdravlje

5 treninga koje možete potpuno stisnuti u ručak

Post Zdravlje

7 tajni žena koje savladaju ravnotežu između rada i života

Post Zdravlje

Kako da znate da li vaše dete ima grip ili je samo prehlada