9 jednostavnih načina da se bavite samopomoćom kada svet poludi | BA.centerar.org

9 jednostavnih načina da se bavite samopomoćom kada svet poludi

9 jednostavnih načina da se bavite samopomoćom kada svet poludi

Ne zaboravite stjuardesa analogija: Stavi masku kisik na sebe, a zatim pomoći zavise. To je ono što je potrebno učiniti za sebe u vrijeme brigu o sebi. Možda ste u potrazi za poslom. Ili dojenja bolesnog člana porodice. Ili samo osećaju neizmirene jer ste bili sluđen za Meyer limuna na pijaci i oni su prodali (nema problema premali ovdje). Evo vaš vodič za neke brigu o sebi.

Mjesto 8 Healing

Pokušaj u Out-Tu Healing MethodYou živi u Kaliforniji, zemlji alternativne terapije i dobre vibracije. Slučajnost ili uzročna veza? Saznati tako što tarot ili horoskop grafikon čitanje ili kristal seanse. Možda ćete biti iznenađeni da bi saznali kako umirujuće info sesija može biti.

Ili MeditationAs malo koliko deset minuta dnevno može da stimuliše svoj parasimpatički nervni sistem da uspori disanje, rad srca i krvni pritisak. U osnovi, osjećat ćete se manje zabrinut. Pokušajte aplikacija poput Headspaceto početak.

Limit Screen put kad bi pomislio da lažeš budan sa anksioznošću zbog... Sve. Ali to stvarno može biti da je vaš vremena na ekranu samo prije spavanja je povećan električne aktivnosti mozga, broju obrtaja te u kortizola bogate penu to je prilično upravo suprotno opuštanja. Uzmite jedan sat van iz ekrana (da, čak i televizija) pred spavanje, i gledati Rems povratka.

Uzmite HikeScientists pokušavaju da dokažu da je biti u prirodi omogućava prefrontalnog korteksa, mozak komandnom centru, da biste birali se i odmori, kao ofucana mišića. (Jedan klinički studyshowed poboljšanja spoznaje kod depresivnih ljudi nakon šetnje u prirodi.) Mi samo znamo da se osjećamo mnogo manje neprijateljski u saobraćaju nakon kratkog povećanja do Griffith Observatory.

Andre Neel / Unsplash

Svjesno odvojiti od Social Media smo ga: Ti ćeš odustati Facebooku kada su ga odvojite od vaše hladne, mrtve ruke. Ali, ako se nađete isparenja na toksične Frenemies ili silazi s Fomo kada ste koristili da se osjećaju smiley-lice, a zatim zaustaviti sljedeći mrzitelji i prepoloviti svoj društveni put medija.

Napišite Zahvalnost ListCreating popis stvari koje su zahvalni za smjene svoj stav i raspoloženje deset poena. Da li zapišite ovu listu dole u svom dnevniku svako jutro ili samo to napisati na poleđini koverte kao što ručamo, podsjećajući sebe vaših delicija iz dubine (ljubavi roditelja) na površni (nove cipele) je udarac srećnih.

Potez ITIN kriznim vremenima, koga briga ako farmerke izgledaš debelo? Potrebno je da oseti. Bolje. Sad. A redovnom rasporedu pokret znači da ćete se metabolizam hormona stresa vaše tijelo može se drži na. Vježba energično, a vi ćete zaraditi endorfina visok.

Brandon Norton / Unsplash

Šetnja po OceanYep, Kali poziva ponovo. Ocean zrak zapravo povećava serotonina u našem krvotoku, što studije pokazuju je zahvaljujući svojoj negativnih iona. Tako da je original antidepresiva, koje možete dobiti besplatno (ili za troškove parkiranja).

Get Your Hands DirtyDid znate da je studija ukazuje na to da kontakt sa zemljom i specifičnim bakterija zove Mycobacterium vaccae zapravo oslobađa više serotoninin mozak? Nismo ni mi, ali znamo i sadnji najmanjeg kaktus nas čini srećnim.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 stvari koje treba obaviti tokom dana da vam pomognu da spavate noću

Post Zdravlje

6 dokazanih načina održavanja letnje energije kroz jesen i zimu

Post Zdravlje

5 zaista opuštajuće načine sagorevanja kalorija

Post Zdravlje

Zašto J.Lo-ova zadnjica izgleda tako neverovatna (i više tajni vežbanja slave)

Post Zdravlje

8 lakih zdravstvenih haka možete započeti odmah

Post Zdravlje

6 prirodni mirisi koji su bolji od terapije

Post Zdravlje

Vrhunski vodič za kostiju

Post Zdravlje

Kako izgledati dobro kada je u milionskim stepenima u Njujorku

Post Zdravlje

Kako dati sebi potpunu prepreku

Post Zdravlje

Evo kako 14 profesionalaca na treningu ostanu motivisani kada žele preskočiti teretanu

Post Zdravlje

Probao sam haloterapiju i bio je prilično lijep

Post Zdravlje

10 savjeta za preživljavanje praznika ako ste introvremeni