Da li biste zaista počeli da čistite posle praznika? | BA.centerar.org

Da li biste zaista počeli da čistite posle praznika?

Da li biste zaista počeli da čistite posle praznika?

Dakle, vi niste slušali naše savjete o tome kako izbjeći odmor debljanje. Iskreno, ne možemo kriviti: krumpir latkes i peperminta barkare jednostavno previše ukusna. Ali sada tražite da se pokaju nakon sezone manje nego vrli izbor hrane. Jedna popularna ideja je čišćenje (sok, Whole Foods ili na drugi način), što obećava #bodygoals. Ali tek nakon nekoliko manje-od-prijatno dana. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Možda. Mi istražujemo...

Pros

Ćete izgubiti na težini quickly.It je uglavnom u vodu, ali ako je vaš cilj opada nekoliko brzih kilograma pred posebna prilika, moglo bi biti nešto uzeti u obzir.

Vi ćete osjećati kao superhero.After nekoliko dana. (Mi ćemo ući u grubo start kasnije.) Međutim, tri do pet dana čistog voća i povrća ne može notmake se osjećate kao milion dolara. Dodati da do masovnog osjećaj ispunjenosti što slijedi kroz naizgled nemoguće podvig, a vi ćete se voziti visoki po peti dan.

Ćete okrenuti novi leaf.Lots ljudi koristi čisti da pokrene zdrave ishrane. Nakon nekoliko dana svesti jede i pije, ti si mnogo više svjesni svoje tijelo i češće redovno napraviti pametne odluke u sedmica nakon.

Cons

Ti ćeš biti malo bitchy.For prvih nekoliko dana najmanje. Dok se tijelo prilagođava, velike su šanse da ćete proći kroz kafu i / ili šećer i / ili soli povlačenje. Možda bi bilo najbolje da upozori svojoj porodici, prijateljima i kolegama ispred vremena kako ne bi ih zastraši kada eksplodirati preko niko zamjene prazne rolnu papira ručnici u kuhinji.

Verovatno ćete dobiti natrag neke od težine ste lost.Sure, vi ćete izgledati tanji za nekoliko dana, ali većina težine gubite je tečnosti. Jednom kada počnete ponovno uvođenje soli i ugljenih hidrata u svoje obroke, da je voda vjerovatno se dopuniti.

Naše take

Uradili smo naš sajam udio čisti, i dok su neposredni rezultati su zadovoljavajući, oni nisu u potpunosti održiv. Umjesto da sa opsesijom kalorija ili sokove ili prethodno porcijama jela, našli smo da jedu pravi, ne prerađene hrane u umjerenosti (da, čak i ostatke gingerbread cookies) je naš najbolji izbor za odskakanje natrag nakon posebno proždrljiv nekoliko mjeseci. Ali, hej, ako želite da žive na kelj, đumbir i spirulina za nekoliko dana, u svakom slučaju, ti i ti.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 stvari koje mogu da se dogode ako pijete jedan litar vode dnevno

Post Zdravlje

4 mitova o PCOS-u koji su potpuno neistiniti

Post Zdravlje

7 najtrajnijih instruktora joge koje smo svi imali

Post Zdravlje

4 načina meditacije kada ne možete isključiti mozak

Post Zdravlje

Kako dobiti više hladnjaka: 5 aplikacija za trenutačno de-stres

Post Zdravlje

12 stvari koje treba uraditi kada imate najveću prehladu

Post Zdravlje

10 slavnih treninga za citanje da inspirišu vaše sledeće potječe

Post Zdravlje

7 mita za dojenje potpuno su uništene

Post Zdravlje

6 vežbanja možete raditi u svakoj fazi trudnoće

Post Zdravlje

Najbolje i najgore stvari koje jedete dok dojite

Post Zdravlje

6 zdrave (i ukusne) namirnice koje su visoke u vitaminu d

Post Zdravlje

6 načina za oporavak od preterane količine