Da li su butikovi butici nove prodavnice vina? | BA.centerar.org

Da li su butikovi butici nove prodavnice vina?

Da li su butikovi butici nove prodavnice vina?

Sada kada je upotreba rekreativne trava je legalna u Cali, lokalno stanovništvo i out-of-Towners ne može pomoći, ali čudo: Gdje možete dobiti? Koja su pravila? Da li je to nepotpuni ili šta? Posjetili smo West Hollywood predstraža od MedMen, lanac šest državnih dispanzera, gdje je elegantan brojila i uslužno osoblje čine cijeli iskustvo kao privlačan kao putovanje u Silverlakeu vina. Evo šta treba da znate.

Dakle, ono što tražioci pravila? Morate biti 21 i više godina, tako donijeti ID (out-of-države ID je OK). Možete purchaseup do grama kanabisa i osam grama kanabisa koncentrata (potpuno razotkrivanje: ni ne znam šta je to). I tu je apsolutno zabranjeno pušenje na ulici ili u auto-kupovine mora da bude zatvorena i ispratili kući neotvorena u prtljažniku, kao što je alkohol.

Mogu li kupiti u bilo kojoj ambulanti, sada kada je legalno? Pa, ne baš svaka općina je završila svoje licence, tako da za sada samo određenim lokacijama, kao što su West Hollywood je ispostava MedMen.

Zašto svi postrojeni na ulici ispred? Kao u popularnom klubu, čuvari se postroje gosti čekati svoj red, tako da se ne bi previše gužva unutra. (Ali, za razliku od popularnog kluba, nećeš da se okrenu za loš outfit.)

Šta ambulantu liči unutra? Zamislite Apple store prešla sa vinoteka i Dylana Candy Store i ti počinje da biste dobili sliku (na MedMen, u svakom slučaju). Think niska, uznemiren-drvenim stolovima umetak sa zdjele marihuane pupoljaka, tzv Dabs marihuane koncentrata, pa čak i čokolade začinjena sa stvarima. IPad objasniti kemijski sadržaj svake ponude, a zidovi su obloženi policama pomoćnih kanabisa-začinjena proizvoda kao što su gumene bombone, vape olovke, pa čak i, hm, proizvode za osobnu njegu.

Osećam preplavljeni samo čitam o tome. To je nekako ispunjeno, kao i smolastog miris terpena marihuane, kao što sam naučio mirisna ulja se nazivaju, koji se penje iz radnje. Ali nos acclimates brzo, i našli smo jedan od crvenih T-shirted "budtenders" više nego rado odgovoriti na naše milion pitanja (uključujući i ono što će napraviti veliki poklon za mog prijatelja rođendan?). Nakon strpljivo objašnjava sve, od različitih metoda gutanja kako da pokušate Edibles (start polako), je preporučio kolekciju $ 12 kanabisa-prožet kupka bombe. (Postscript: Oni su bili zavist svima na zabavi.)

Koja je publici kao? Sljedeći put Jerry Brown treba da baci "svi volimo LA" ad, njegovi ljudi treba da dođe ovdje. A 21-jedne-godišnji Azijski žena s obrijanom glavom ukrstio sa 60-godišnjak belac u teretnom šorc. A Latina baka bila je u skladu pored mene sa unukom. Crna kupac u vezi svoje iskustvo vaping za mene, a hipster vrat-tetovirane toted moj kupovine sa osmehom. Svi su se super-optimističan i prijateljski. Možda je THC u zraku postaje za mene (šale), ali-izvinjenje u Disneyland-ovo izgledalo kao najsretniji mjesto na Zemlji.

OK, u čemu je caka To nije brz iskustva?; očekuju da će čekati u redu, možda sve dok jedan sat. I, kao i kod vina, ima mnogo uključenih u zaista to razumijevanje. Na kraju, sve ovo postaje skupo-od $ 30 do $ 70 po osmine za uncu (procjenjuje se da stvori četiri zglobova). To je prije poreza posto 25 se dodaju na vrhu. Dakle, kao što je Louis Latour Chardonnay, postaje stvarno u ove stvari mogu dobiti skupo, ali je dobro znati da postoji luxe šoping iskustvo koje dolazi s cijenu.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 dijeta za nesreće koju nikada ne biste trebali pokušati

Post Zdravlje

5 razloga je zaista zapanjujuće da zatrudnite nakon 35. godine

Post Zdravlje

Kako ne pokvariti svoju decu ove praznične sezone

Post Zdravlje

7 odličnih skokova u roku od 2 sata od SF-a (nije potreban automobil)

Post Zdravlje

Najbolje i najgore stvari koje jedete dok dojite

Post Zdravlje

Plastična operacija pre nego što si čak 40? Evo šta je u Los Angelesu

Post Zdravlje

Kako zadržati imunološki sistem u borbenom stanju kada je hladna sezona u punom sili

Post Zdravlje

8 mitova o zajedničkoj koncepciji

Post Zdravlje

Najbolji znak zodijaka za vaš, um, zodijački znak

Post Zdravlje

9 načina da izgledate manje napeto večeras

Post Zdravlje

Tačno koji ukus LaCroix pije, prema vašem horoskopskom znaku

Post Zdravlje

Evo šta jedan instruktor za biciklizam jede za jedan dan kako bi izgledao (i osećao se) neverovatno