Dakle, tvoj prijatelj ima rak? Pokušajte da ne kažete ove stvari | BA.centerar.org

Dakle, tvoj prijatelj ima rak? Pokušajte da ne kažete ove stvari

Dakle, tvoj prijatelj ima rak? Pokušajte da ne kažete ove stvari

OK, ovo je strašno. Tvoja mama / sestra / najbolji prijatelj / kolega je upravo dijagnosticiran rak. Si je zagrlila i plakala s njom... Ali ne znam šta da joj kažem. Prije svega, disati. Bez obzira na to što vi kažete (čak i ako je nenamjerno sensitive), vaš prijatelj će razumjeti i uklonite ga. Ali u duhu biti kao dobar prema njoj je to moguće, ovdje su pet stvari koje treba izbegavati bilo kome koga poznajete se bore rak govori.

"Pa, srećom, to je lako." Pokušavaš pronaći bilo tračak nade, dobili smo ga. I mada dojke, vrata maternice ili štitnjače raka može biti obično veoma izleiivo, to ne znači da bilo koji rak je "lako". Takođe, to bi moglo da se pretvori u iskušenje višegodišnji, tako da ne preuzima nikakvu jednog tipa će pratiti normalan rutina.

"Ono što mogu da pomognem?" Vaša lista zadataka je upravo postao njen. Izrada svojim prijateljem daju direktive je neugodno i iscrpljujuće. Umjesto toga, idite na target.com, pronađite udoban bacanje deku i poslati ga u svoju kuću sa poklon poruku. Ili možete napraviti pan lazanja i zakucati na njena vrata. Radim nešto lijepo za nju u početku nije potrebno puno pitanja.

"Hoćeš li ići na dijeti protiv raka?" Još je imao loš dan, a zatim je pokušao da pojede salatu? Pokušajte ekstrapolacije da puta milion sa strane u osnovi presude. Naravno povrće može pozitivno utjecati na proces ozdravljenja (ona već zna da). Ali stomaching sve što možeš je pravi cilj, posebno tokom hemoterapije, a ako je to sir pomfrit, neka tako i bude.

"Uh, ovo hladnu glavu." Upravo sada, tvoj prijatelj bi ubio za samo hladnu glavu. Znamo da pokušavaš da se odnose ili možda čak i ispuniti tišinu, ali bolje tema razgovora je ono što TV emisije vas dvoje će pijanka zajedno na kauču.

Ništa ne govori u all.Sometimes, sve je to previše ogromna, a ti bi radije dati svojim prijateljem malo prostora. Osim ako znate da je osoba više voli da bude sam, ne pretpostaviti. U stvarnosti, ona je usamljen i uplašen i samo želi drugar gledati TV sa. Tada, kao i njena bitka zadržava na, ne zaboravite da provjerite sa njom. Pitaj je kako se oseća, kako ona svira njeni doktori, takve stvari. Možda mislite da se muči ili uznemiruje nje, ali ovo je njen svijet sada. Ući unutra s njom. TV je super.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Probao sam 23andmeov genetski testni komplet i ovde su sve fascinantne stvari koje sam naučio

Post Zdravlje

6 naučnih razloga treba da dobiješ psa

Post Zdravlje

17 stvari koje treba učiniti kada imate najgore bol u grlu ikad

Post Zdravlje

6 načina da budete bolji prijatelj

Post Zdravlje

5 Divne staze za 5 vrsta planinarenja: Koji ste vi?

Post Zdravlje

8 najboljih namirnica visokih vlakana da dodate u vašu ishranu (jer verovatno treba)

Post Zdravlje

5 treninga da biste pokušali da imate problema sa spavanjem

Post Zdravlje

30 razloga je jedno u vaših 30-ih godina je odlično

Post Zdravlje

31 načina za de-stres nakon ludog dana

Post Zdravlje

7 super jednostavne načine izbjegavanja odmora od odmora

Post Zdravlje

6 dva-sekundna načina da poboljšate svoj položaj svakog dana

Post Zdravlje

8 malo načina da budu svakodnevniji