Evo kako brzo okončati borbu u 5 koraka | BA.centerar.org

Evo kako brzo okončati borbu u 5 koraka

Evo kako brzo okončati borbu u 5 koraka

Kada ste u vezi, argumenti dolaze s teritorija. Bilo da je njegova nesposobnost da spusti prokleti WC dasku ili njegov ukupni prezir za iznos od kose ti prolio na dnevnoj bazi, svi mi imamo svoje kućne ljubimce Peeves. Dok smo voleli da se ne znoje male stvari (i velike stvari, previše), to je mnogo lakše reći nego učiniti. Pitali smo vrhu odnos terapeuta da podijele svoje tajne za okončanje borbe u pet jednostavnih koraka.

Korak 1: Uzmite neke ozbiljne duboko breathsAs Queen Bey elokventno rekao, "stani." Najbolja stvar za učiniti kada se osjećate pesnice zategnite je da diše. "Argumenti može izazvati naš odgovor borba-ili-let, uzrokujući da postane adrenalized-taj osjećaj dobijete kada osjetiti nalet energije ili mučninu u stomaku", kaže psiholog dr Jackie Kibler, Ph.D. "Uzimajući duboko će se vratiti kisika do mozga i omogućiti vam da jasnije razmisliti o situaciji."

Korak 2: Dajte jedno drugom prostora i vremena da se diffuseTime-outa nisu samo za četiri-godišnji-oni mogu učiniti čuda za vas i vašeg partnera, previše. "To daje svaki put osoba da se ohladi, odražavaju i vratiti se sa hladnije glave i jasnije misli", kaže dr Nikki Martinez, psiholog i kliničke profesionalnih savjetnika. Također je potpuno u redu da spava na pitanje. Udaraju u jastuk kad si ljut je daleko bolji nego angažovanje u borbi ste još nije potpuno obrađen. "Obično, u jutarnjim satima, pitanje ne izgleda gotovo kao važno", rekao je Martinez.

Korak 3: U stvari, slušati ono što vaš partner je sayingWhen sve što želim je da svoju misao, teško je dati svom partneru mikrofon. Međutim, stručnjaci kažu ova strategija je odličan za vas oboje. "Umjesto da samo držeći dah dok možete napraviti trenutku, pokušajte stvarno slušanje i ogledalo da mu se vrati ono što razumiju o njihovom položaju", predlaže dr Polet Kouffman Sherman, psiholog. "Na taj način, on će osjećaju shvatio, potvrđeni i više je vjerojatno da se smiri i slušati i tebi." To ne znači da treba da napustite svoje osjećaje ili potrebe, ali će podsjetiti vaš partner da vole i poštuju njega.

Korak 4: Razgovarajte o tome kako su njegovi postupci vas feelArmed uvid, vrati se i prizna na vašu stranu situacije. Posebno kada ste upravo zamišljeno dao vaš partner pod, on ili ona nema drugog izbora nego da se s poštovanjem učine isto. "Ljudska bića su zaista dobri kada ih dati pozitivan, specifičan i vredne korak će vam pomoći", objašnjava dr Mike Dow, psychotherapist.So okrenuti "Nikad se ne smatraju moju stranu priče" u: "Šta bi mi pomoglo je ako jesi jela na noći radim tako da ne treba da ih radim kad dođem kući. "

Korak 5: Rad ka compromiseRemember: Čak i stabilne veze uključuju neke dati i uzeti. "Umjesto da se fokusiraju na" osvajanje "argument, pokušajte uzeti u obzir kako možete doći do dogovora i ispunjavaju negdje u sredini", kaže dr Sherman. "Stavljanje potrebe vašeg odnosa iznad individualne potrebe može riješiti bez obzira na to je da ste se bore oko." Drugi jednostavan način uzeti u obzir kompromis: Zaustavite se i razmislite o posljedicama puštajući argument ide dalje. Misle o životu delite, istorija imate i budućnost želite. Oni jela ne izgleda tako važno više, zar ne?

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Svaku klasu treninga ubice morate za ovog leta

Post Zdravlje

10 načina da se odmah osjećate 10 godina mlađim

Post Zdravlje

6 načina za oporavak od preterane količine

Post Zdravlje

7 hranu koja može smiriti anksioznost

Post Zdravlje

12 načina za vežbanje samopombe ovog vikenda

Post Zdravlje

5 iznenađujuće koristi za zdravlje jabukovog sirćeta

Post Zdravlje

6 Luxe New York spa iskustva koja će vas odvesti van grada

Post Zdravlje

6 tajni žena koje žive neobično

Post Zdravlje

6 najboljih pešačkih staza u Čikagu

Post Zdravlje

5 najboljih vežbi ako ste preko 40 godina

Post Zdravlje

Mesto sa najdužim ljudima

Post Zdravlje

23 malo izbora za kada imate najgori dan ikada