Evo kako proći kroz radni dan na No sleep | BA.centerar.org

Evo kako proći kroz radni dan na No sleep

Evo kako proći kroz radni dan na No sleep

Nisi mogao da spusti super novu knjigu čitate. Vaša deca nisu u vremenu kada shvate koliko plemenitih sna. Podijeliti vam nekoliko boca vina s prijateljima i vaše tijelo ne reaguje na isti način to učinio u ranim 20-im. Bez obzira na razlog, ti si iscrpljen i morate napraviti kroz cjelodnevni rad. Dosadan, ali to se događa. Slijedite ove sedam koraka za dobivanje kroz dan u jednom komadu.

Twenty20

Pijem kafu-ali ne previše

Možda ćete biti u iskušenju da tamaniti kafu kao da sutra ne postoji, ali istraživanja su pokazala da dve šolje daje oko koliko budnost kao što ćeš dobiti. Dr. Jeffrey Durmer od Atlanta FusionSleep centar rekao WebMDthat kad si san lišen "[hormona spavanja] prikupljaju u mozgu cijeli dan i piju prekomjerne količine kofeina neće zaustaviti taj proces." Pijenje više od dvije čaše može također vas nervozan, što je često samo onoliko bezveze kao da je iscrpljen.

Twenty20

Jedite Smart

Umor je jednostavan (i, ako ste poput nas, često se koristi) izgovor za jelo kao što je sranje, ali to je zapravo kontraproduktivno. Naravno, to gigant donut čini pomisao na posao, malo ukusnija u kratkom roku, ali šećer i jednostavan ugljenih hidrata učiniti da sruši i osjećati još gore. Umjesto toga, držite se hrane bogate proteinima kao što su jaja, integralne žitarice, nemasno meso i zdrave masti poput avokada. Također, pokušajte jesti manje obroke tijekom dana, a ne veći, glavni one koji su skloniji da se osjećate tromo i spreman za nap.

UberImages / Getty Images

Uzmite Power Nap

Govoreći o naps... Znamo da je ovo veliki luksuz, ali ako postoji bilo kakva šansa da se krišom na brz, 20-ak minuta snooze (recimo, ako zgrada ima nap sobu ili imate ured s vratima koja zaključava), uzeti prednost. Kratka naps može biti restorativne, ali budite sigurni da ne ide preko 20 minuta-nakon tog trenutka, vi ćete se probuditi groggier nego ranije.

Boogich / Getty Images

Take Breaks

Ako ne možete da se iskrasti za brzu nap, izgraditi pauze u svoj dan. Ukratko, od 10 do 15 minuta pauze vam omogućiti da se udaljite, šta god da radi i kaoalizuju svoju energiju i fokus. Uzmite brzo hoda van: biti na svježem zraku će vas probuditi i, ako je sunčano, učiniti ako se osjećate više alert (svijetle, prirodno svjetlo ima taj efekt).

PeopleImages / Getty Images

Popijte tone vode

Kao da voda nije imao dovoljno koristi (zdravo, jasno kože), može pomoći i držati na oprezu. Dehidracija i iscrpljenost su usko povezani, pa ako ste već pospani, ne ispijajući na H20 će učiniti samo vi osjećati još gore. Držite bocu vode na vašem stolu i zadržati dopunjavanje ga. Osim vas hidrataciju, to će vas ustati sa svog radnog stola za periodične šetnje do hladnjaka za vodu i toalet. Dvije ptice, jednim udarcem.

Rawpixel / Getty Images

Razvedri radnog opterećenja

Nas ne treba da vam kažem da kad si umoran na poslu, greške se dogoditi. Ako canput off stvarno važne stvari za naredni dan, to učine. Ako je ikako moguće, pričekajte dok se ne pucaju na svim cilindrima da se pozabavi presudno zadatke koji zahtijevaju vašu punu pažnju i BrainPower.

Milos-Krečković / Getty Images

Ne idi na spavanje Minute You Get Home

Čestitam, ti si prošao kroz radnog dana. Ideš u žele da nadoknadi nedostatak sinoćnjeg sna okretanjem u drugom uđete na vrata, ali se odupre porivu. Prebacivanje svoj ciklus spavanja previše će izazvati više štete nego koristi. Umjesto toga, pokušati zadržati sebe probuditi malo i zaspati ne više od sat vremena ranije nego obično rade. Učinite to i vi dobro ste na putu da ponovo osećam ljudsko biće.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

9 vežbanja kako bi nadoknadili sve gozbe koje ćete učiniti

Post Zdravlje

5 najboljih načina da se komarci održe u životu

Post Zdravlje

Tajno značenje iza tvog rođenja

Post Zdravlje

6 načina da zadržite hladnoću tokom praznika (i dalje)

Post Zdravlje

Najbolji trening za ljude koji mrze rad

Post Zdravlje

7 stvari koje treba da znate o odlasku u teretanu

Post Zdravlje

7 načina brze treninga (čak i ako je samo 20 minuta)

Post Zdravlje

8 sjajnih načina za pojednostavljivanje dnevne rutine

Post Zdravlje

Da li kristalno lečenje zaista funkcioniše? Pokušao sam da saznam

Post Zdravlje

7 naučnih načina da pobedi zimske blahove

Post Zdravlje

5 razloga je zaista zapanjujuće da zatrudnite nakon 35. godine

Post Zdravlje

Imaš li prijatelja da se razvede? Evo 6 stvari koje joj nikad ne bi trebalo da kažeš