Imaš li prijatelja da se razvede? Evo 6 stvari koje joj nikad ne bi trebalo da kažeš | BA.centerar.org

Imaš li prijatelja da se razvede? Evo 6 stvari koje joj nikad ne bi trebalo da kažeš

Imaš li prijatelja da se razvede? Evo 6 stvari koje joj nikad ne bi trebalo da kažeš

Real talk: Biti dobar BFF znači i kao de facto savetnik za tugu. I ništa testova koji dinamičan baš kao podršku prijatelja prolazi kroz bolan razvod. Dok je najbolja stvar koju možete učiniti je završiti objektivan uho i rame za plakanje, postoje određene zajedničke utjeha fraze koje zapravo učiniti više štete nego koristi. Evo, od šest do izbjeći po svaku cijenu.

"Uvijek sam mu ionako mrzio." Iako je ideja može biti da je to u konačnici agoodthing (jer ti je prijatelj boginja i ex je znate, Sotona), ovo je ekvivalent kaže "rekao da je tako.", Odnosno: Nije pomoći. Ona je vjerojatno već ispitivali presude, tako da nema potrebe da je izbacio kad je dole. Umjesto toga, direktnom razgovoru s njom osjećaje i potrebe, a kad počne loše klevetajući momak, jednostavno slušati i reći joj da razumijem zašto ona smatra da način.

"Ti si takav ulov, naći ćete nekog novog." Ovo je dobronameran raspoloženje, ali to je prilično slama srce za drug da zabavlja ideju druge osobe, ako ona još nije nad njom trenutnog partnera. Umjesto toga, pomoći joj da uzbuđen o svim ekstra "mi vremena", ona će sada imati da ona nije toliko fokusiran na svoj odnos. Fiction pisanja radionica, anyone?

"Vidio sam [ime uskoro-to-biti-ex] u trgovine danas." Imajući jezičke na svojim prijateljem bivši može osjećati kao Call of Duty (ili može biti samo teško odoljeti ako želite da ga ubije) , ali to je tvoj posao za pomicanje tvoj prijatelj um proslijediti izgleda temama. "Niko ne želi da čuje da ste vidjeli njen bivši se i oko ili, ne daj Bože, s nekim drugim", kaže ekspert za veze Emily Holmes Hahn LastFirst. Dakle, sljedeći put kada uočite Pete varati na Stop & Shop kupnje Oreos, odupre porivu da šire vijesti.

"Javi mi ako ti nešto treba." Uzmite inicijativu i bez čekanja da se pita. Ponuditi da joj na večeru, ili gledati svoju djecu tako da ona može imati spa dan. Često, kada ljudi idu kroz nešto traumatično, previše su kontuzovan tražiti ništa ", ali ne pretpostaviti tišina znači da ne treba tvoja pomoć", rekao je Hahn.

"Hajde da se zabavljamo!" Vaš prvi instinkt može biti organizirati zabavno izlazak u grad, ali velike su šanse da tvoj prijatelj je emocionalna olupina, čak i ako se pojavi OK na površini. I alkohol? Nije uvijek gornji. Umjesto toga, organizirati zdrav i uplifting društvene aktivnosti da je razbudi --- kao grupa fitness klase ili bogate kulturne putovanje.

"Znam šta ćeš kroz." To može izgledati kao da si pomažući svojim prijateljem osećaju manje sam pričajući o svojim vlastitim problemima ili prošlih iskustava. Ali, što to o tebi, ti si na kraju minimiziranje njoj više neposredne bol. I niko ne želi čuti o vašoj prvoj godini raspada, u svakom slučaju. (Obećavamo.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

27 stvari koje razumete samo ako se konstantno znojite

Post Zdravlje

Najbolje vežbe da radite ako ste lijeni

Post Zdravlje

6 Čikago članstva u Čikagu, objasnio je

Post Zdravlje

4 luda izazov nova treninga za pokušaj, jer to neće biti zima zauvek

Post Zdravlje

5 besplatnih treninga za strimovanje koje možete uraditi bilo gdje

Post Zdravlje

16 novih pronalazaka za narkotike u vašem životu

Post Zdravlje

7 vežbanja pokreće lični trener misli da je gubljenje vremena

Post Zdravlje

Kako smanjiti periodne grčeve za 10 minuta

Post Zdravlje

Stvari koje svaki novi Jorker treba da uradi za svoje zdravlje

Post Zdravlje

5 CVS Perks koje ste imali

Post Zdravlje

Kako svesno jedenje može da promeni ceo prokleti život

Post Zdravlje

3 iznenađujuće koristi od zdravlja da budu introvertni