Infracrvene saune bi mogle da se istopite svojim zimskim bluzom | BA.centerar.org

Infracrvene saune bi mogle da se istopite svojim zimskim bluzom

Infracrvene saune bi mogle da se istopite svojim zimskim bluzom

Obećanja da očiste, leči i povećati vaše raspoloženje, infracrvene saune su brzo postaje omiljena prepuštanje među Njujorčanima. I fleka kao HigherDose i Cryofuelare nadogradnje terapijski sauna seshes zajedno sa Curated muziku i prizmatičnog svjetla. Tako da ove duge sweatboxes živjeti do hype? skočio mi u vrućoj stolici (sorry) kako biste saznali više.

Čekaj, kako je to drugačije od običnog saunu? Za razliku od klasičnih schvitz ćeš naći u mnogim teretanama i banje, infracrvena sauna koristi oblik zračenja topline za zagrijavanje tijela direktno, nego greje vazduh oko vas. A ako vam je potrebna nauka obnavljanje: Infracrveni je izraz za zračenje sa dužim talasnim dužinama od vidljive svetlosti, i to je nešto što je prirodno emituje sunce. Pored toga, infracrvene saune su često opremljeni svjetlima u boji, sa idejom da se različite boje pružaju različite pogodnosti (npr plavi mogu promovirati opuštanje i mirno, dok je crveni mogu pojačati energije.)

Koje su trebali prednosti? Kao i sve u wellness sferi ovih dana, cilj ovdje je detoksikacija. Kao što je Ben Feinson, vlasnik Cryofuel, objašnjava: "Infracrveni zagrijava ljudsko tkivo direktno, a ne samo na površini kože", a tvrdi da je to Ostale prijavio prednosti uključuju "sedam puta efikasniji u detoksikaciji organizma od tradicionalnog sauna." smanjen nivo kortizola, povećana serotonina i dopamina, povećao proizvodnju kolagena, poboljšanje protoka krvi i ublažavanje bolova. Dok još ima ograničen znanstvenih dokaza koji podržavaju ove tvrdnje, praksa se smatra sigurnim za većinu ljudi i mi ne pada na pamet gori načina da provedete jedan sat nego u Toasty, Technicolor pod.

Šta tipična sjednice partner? Većina banja ili kancelarije će vas naoružati s bocom vode i ručnika. Vi ćete biti odvedeni u svoj privatni sauna soba koja ponekad ima tuš. Na Cryofuel, možete povezati svoj telefon sa Bluetooth i slušati na svoju muziku, podcasta ili audio knjigu u sauni ili čak igrati Nintendo Wii (!) - da prođe vrijeme dok se preznojim za 30 minuta do sat vremena ispod mijenja duginih boja svjetla.

Ću da SRJ oštar pod ova svetla? Ne. Infracrveni saune su zapravo vrlo nježan i mnogo manje zagušljiva od tradicionalnih saune-oni sat u na 100 do 150 stepeni Celzijusa, za razliku od hot-rock ili parne saune koje mogu popeti kao visok kao 200 stupnjeva. Katie Kaps, suosnivač HigherDose, opisuje osjećaj kao "slično leži na suncu na topao dan i osjećaj topline zrače u srž vaše tijelo."

U redu, ali ozbiljno, šta je osećaj? Očekujte da se znoji puno ali onda osjetiti nevjerovatan kasnije. Plutala sam od mojih 55-ak minuta sjednice opušten i sjajne, kao da sam samo dobila masažu anda lica (bez bolnih ekstrakcija). Spavao sam čvrsto i nesmetano te noći.

Da li postoji neki razlog zašto ne bi trebalo da probam? Infracrveni je općenito siguran za većinu ljudi, ali se ne preporučuje za žene koje su trudne ili doje, osobe sa srčanim ili onih s dijabetesom, da navedemo samo neke. Ako niste sigurni, provjerite sa svojim lekarom kako bi bili sigurni da je sigurno za vas.

Koliko će tipično znoj Sesh set me? Cijene počinju od $ 45 za pola sata, i $ 65 za jedan sat. Ili zgrabite prijatelj će vam pomoći da prođe vrijeme za samo dodatni $ 15 na HigherDose. I Classpassers, uzeti u obzir: primećen smo sjednice na mrlje, uključujući područja Joga i Brooklyn Athletic Club, u slučaju da se nađete sa dodatnim kreditima da gori... Ne igra reči.

Hrana influencer Marisel Salazar je član Coterie po PureWow.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Stvari koje svaki novi Jorker treba da uradi za svoje zdravlje

Post Zdravlje

5 malo načina da se bolje brigite o sebi dok se godišnja doba menja

Post Zdravlje

5 stvari koje treba da kažete vašem partneru svakog dana

Post Zdravlje

7 načina da se probudite u boljoj atmosferi

Post Zdravlje

18 znakova da ste totalno pomeranje

Post Zdravlje

6 načina da se vratite u nedjelju

Post Zdravlje

16 besplatnih vanjskih vežbanja koje možete uraditi u Njujorku ovog leta

Post Zdravlje

5 super-laka vežbanja za ublažavanje kompjuterskog zamora

Post Zdravlje

7 malo načina da se osećate zdravije, čak i kada samo želite da se hibernate

Post Zdravlje

6 načina da si slučajno loš prijatelj

Post Zdravlje

Kako se osećati srećnije za 30 dana

Post Zdravlje

6 prijava za zdravlje i fitnes kako bi vam pomogli da se držite rezolucija vaše nove godine