Iznenađujuće stvari koje vas staraju | BA.centerar.org

Iznenađujuće stvari koje vas staraju

Iznenađujuće stvari koje vas staraju

Nosite zaštitu od sunca, ne zaboravite kremu za oči, izbjegavajte cigarete: Svi znamo za bušenje kada je u pitanju osjećaj (i tražim) kao što su naš najveći mladalački sebe. Ali, šta ako smo rekli da je kasno-noćni pijanci-gledanje sjednica nije radiš neku uslugu ili? Evo, šest iznenađujuće stvari koje su vam zaista starenja (i šta da radi o njima).

Twenty20

Office Happy Hour

Naravno, to nas neće spriječiti da uđe naše utor na dolaze 05:00 petak. Ali alkohol je prirodni diuretik, a dugoročno dehidracija može smanjiti elastičnost kože, a time uzrokujući bore. Ali loše vijesti se tu ne zaustavlja: Prema nedavnom studyfrom Društva za istraživanje o alkoholizmu, pije previše koktela može uzrokovati štetu na ćelijskom nivou i dovesti do "bolesti povezanih sa starenjem, kao što su kardiovaskularne bolesti, dijabetes, rak i demencije. "(Mi ćemo imati limuna vode ovaj put, hvala.)

Twenty20

Dnevne Commute

Ne, to nije samo činjenica da je tip texting dok vozite automobil s registarskim tablicama "MUSL BODY" ispred vas čini vas povući svoju kosu. Saobraćaj se odnose na zagađenje (mislim: džinovske oblake izduvnih iz polu kamion dva auta gore) zapravo može dovesti do povećanja staračkih pjega, kaže studyfrom theJournal istraživačkog Dermatology. Windows: valjani.

Twenty20

Vaš posao Stres

Imate veliki izvještaj zbog sutra, toaleta odlučio da prestane jutros radi i vaša banka je upravo zvao da kažu da su primijetili neke čudne aktivnosti na kartici (možda ćemo morati da rum i koks nakon svega). Svakodnevnog stresa uzeti svoj danak, ali ne samo u kratkom roku. Prema jednoj studiji Umeå University, stres steroidi pušten u mozgu može ubrzati pojavu Alzheimerove bolesti, dok je drugi studyfound da stres na poslu u vezi može uzrokovati štetne promjene na DNK koji su povezani sa mnoštvo degenerativnih bolesti.

Twenty20

Vaše držanje

Mi smo vam rekli neki super-jednostavan način da to popravi, ali u slučaju da nije bilo dovoljno motivacije, evo neko objašnjenje za zašto si trebao sjesti se ispravi. Osim dajući vam leđa i vrat boli, loše držanje može dovesti do oslabljenog kičme i povećane kičmene curvaturedown puta. Nadalje, prošle godine studypublished na University of Idaho otkrili da starije osobe sa boljim držanje zapravo pokazuju veću kognitivne funkcije, dok su oni sa gore držanje imao teže vremena podsjećajući uspomene. Jao.

Twenty20

Vaš nedostatak sna

Znamo, znamo: Kuća Cardsis zovem, a ti si već svjestan ne dobija dovoljno kvalitete Z svake noći je povezan sa brojnim zdravstvenim problemima na duge staze, od povećan rizik od srčanih diseaseto gojaznosti. Ali, jeste li znali da je vaš grubo noći takođe može učiniti da se pojavljuju stariji, kao i? Prema jednom studyfrom Univerzitetske bolnice Case Medical Center, pacijenti koji se definiše kao loš pragovi pokazala povećan efekte kože starenja, kao što su "fine linije, neujednačena pigmentacija i popuštanja kože." Pa, izgleda kao da je naš spavanje.

Twenty20

Uređaja

To nije samo pustoše na 10:00 spavanje cilj (proklinju te, Instagram!). Vaš pametni telefon takođe izaziva oštećenja vida, kaže Univerziteta u Melburnu studythat pronađena veza između dugotrajnog izlaganja plavo svjetlo od ekrana i senilne makularne degeneracije. Hej, mi ne kažeš da moram da idem van mreže od sada. Ali, možda želite razmisliti o maženje do svoj iPhone prije spavanja svake noći.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

16 besplatnih vanjskih vežbanja koje možete uraditi u Njujorku ovog leta

Post Zdravlje

6 hrana koja mogu ojačati i izbegavati zube

Post Zdravlje

Najbolji trening u 10 čikaga naselja

Post Zdravlje

10 savjeta za preživljavanje praznika ako ste introvremeni

Post Zdravlje

7 mitova o spavanju koji su totalni b.s

Post Zdravlje

Ono što vaš horoskopski znak znači za vaš seksualni život

Post Zdravlje

Kako da ostanete motivisani kada je nula stepena, a zaista, zaista ne osećate kao da radite

Post Zdravlje

5 načina za sigurno (ali lijepo) držati se za sebe

Post Zdravlje

5 jednostavnih načina za jesti manje šećera

Post Zdravlje

6 zdrave (i ukusne) namirnice koje su visoke u vitaminu d

Post Zdravlje

7 načina da se probudite u boljoj atmosferi

Post Zdravlje

Najbolje vežbe koje treba uraditi ako nemate oblik