Ja sam pio riblje kolagene u trajanju od 2 tjedna da bih postigao bolju kožu i kosu | BA.centerar.org

Ja sam pio riblje kolagene u trajanju od 2 tjedna da bih postigao bolju kožu i kosu

Ja sam pio riblje kolagene u trajanju od 2 tjedna da bih postigao bolju kožu i kosu

Dok nas prastara mudrost govori da je ljepota dolazi iznutra, stidim se priznati da baš ne pridržavaju režima sjaj-pogoduje: Jedem previše šećera, ne naspavam i ja pijem puno kafe. (Nemoj reći mojoj mami.) Kad vidim slike od sebe od prije pet ili deset godina, ja sam uvijek iznenađen sjaj mladih koji nekako nestao kad nisam obraćao pažnju.

Tako da sam bio uzbuđen da pokušam Dirty Lemon kože + Hairtonic, koji je obećao da će mi pokažeš rezultate nakon samo 12 dana. Radi dosljednosti (i, OK, lijenost), nisam mijenja ishrane ili navika na bilo koji drugi način.

Sastojci uključuju filtriranu vodu, sok hladno presovanog limun, morskog kolagena peptida (koji su pokazali da se poboljša studije appearancein kože), crvene djeteline (navodno da povećaju proizvodnju kolagena), konjski rep (koristi se kao zarastanje melem na rane u drevna vremena) i cayenne (koje mogu imati potencijal za povećanje cirkulacije).

Kao što sam skenirao listu sastojaka, bio sam malo Jarred da vide riječi "sadrži ribu." Da, kolagen se vadi iz riblje krljušti. Ja nisam vegetarijanac ili gadljivi jede, tako da je ideja soka riba za piće nije čudno me toomuch (ali ne mogu u potpunosti vidjeti kako to može biti odbojno za neke). Srećom, nije bilo ništa sumnjivo u vezi okus; to uglavnom ukus sok od limuna i cayenne.

Dakle, nakon marljivo obaranje bocu dnevno za dvije sedmice, jesam li uočiti razliku? Da. Većina primjetno: Imam jedan dosadnih bora na čelu koje se stvarno pokazuje kada sam san lišen. Nakon tjedan i pol od kože + šampon za kosu, bio je jedva vidljiv, čak i nakon nekoliko kasno noći zaredom. Takođe sam osjetio kao da mi koža je imala ukupne orošenost (usudio bih se reći sjaj?) da se to obično nedostaje. Što se tiče moje kose, nisam stvarno poštovati bilo kakve promjene (iako da budem fer, to je prilično jak za početak). Ali nisam primetio nokte rasla mnogo brže nego što je to uobičajeno.

Od $ 65 slučaj (to je 11 $ bocu), ova fontana mladosti nije baš jeftino. I ja zamisliti barem neki od mojih pritužbi kože može biti ublažen sa ishrani i načinu života promjene. Ali, ispijajući sok jednom dnevno zvuči puno lakše... I pretpostavljam da to košta puno manje od botoksa.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 načina da organizujete svoju spavaću sobu za bolji san

Post Zdravlje

10 stvarnih, smešnih i osnažujućih citata za ljubav prema vašem telu

Post Zdravlje

5 potpuno praktičnih meditativnih saveta za početnike

Post Zdravlje

Kako smanjiti periodne grčeve za 10 minuta

Post Zdravlje

7 stvari koje treba prestati raditi kada se prvi put probudite ujutru

Post Zdravlje

4 načina da ojačate svoju vezu u februaru

Post Zdravlje

Kako da se spavate kada se probudite u 2 a.m

Post Zdravlje

10 načina da se odmah osjećate 10 godina mlađim

Post Zdravlje

12 potpuno slobodnih načina da se bavite samopomoć

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu dogoditi ako počnete da razmišljate

Post Zdravlje

8 naučno dokazanih načina za prevazilaženje raspada

Post Zdravlje

12 stvari koje treba uraditi kada imate najveću prehladu