Jedan zdrav trik koji pokušava svaki dan u nedelji | BA.centerar.org

Jedan zdrav trik koji pokušava svaki dan u nedelji

Jedan zdrav trik koji pokušava svaki dan u nedelji

Svake sedmice, krećemo sa najboljim namjerama... A onda stvari postanu stresno i mi odbaciti naše snove lunch paketi, hodanje na posao i da se dovoljno naspavaju. Umesto da remont čitave sedmice, fokusirajte se na jedan mali stvar dnevno. Ove male promjene stvarno dodati gore.

Twenty20

Nedelja: Meditirajte

Probajte deset minuta meditationto postaviti ton za zauzetog sedmice. Malo pažnja usmjerena može smanjiti stres, poboljšati san (ključ za nedelju dana) i povećati kreativnost tako da ste osvježavaju u ponedjeljak ujutro.

Twenty20

Ponedjeljak: Wake Up Ranije

Wake uptwo (OK, u redu, čak i jedan) sata ranije nego obično radite. Koristite to dodatno vrijeme da se učini sve što je je da će učiniti ostatak dana manje stresno. Mogao bi da imaju tendenciju da se lakše zadatke oko kuće tako da oslobodite veče, stisni u trening ili samo imaju taj luksuz da se sprema bez žurbe.

Twenty20

Utorak: Pokušajte Bullet Journaling

Zgrabite olovku i papir i pokušajte metak dnevnika. To je lista analognog na-do koji uključuje inspirativan (ili samo smiješno) citati, posebne događaje i jednostavne zadatke koje prevazilaze "pokupiti suho čišćenje." (Misli više po uzoru na "istraživanja najbolja mjesta tri dana odmora.")

Twenty20

Srijeda: Dodirnite prste

Počni vrpoljila više. Čuo si nas. Dodirnite dlanove, istresite svoje noge, zavrtite olovku ili okreću oko u stolicu. Istraživanja pokazuju da su ovi mikro pokreti povećavaju protok krvi u udovima. Psst, to je još bolje sa nekim slušalice i ubica playlistu.

Twenty20

Četvrtak: Jedi malo čokolade

Samo napred i jesti čokoladu. Tamna čokolada je idealno, ali bilo je dovoljno. Ozbiljno. Istraživanja su pokazala da poboljšava kognitivne performanse. Nekoliko Hershey Kisses, šačica kikiriki M & Ms, Kit Kat bar-mogućnosti su beskrajne.

Twenty20

Petak: Neka noć u

Preskočite gužve (i stvarni ljudi odjeću sa ne prašta pojaseve) i planiraju izlazak Inwith svojim partnerom. Poželjno je onaj koji uključuje vaše coziest flannels, grickalice i red novih epizoda za gledanje. Nauka kaže da parovi koji dijele mediji poput TV emisija i filmova-doživljavaju više bliskost.

Twenty20

Subota: Walk Vašeg psa (ili neko drugi a)

Uzmite dogout za Laganom šetnjom. A mi ne govorimo o uznemirena, obavezno pi-break. Dozvolite Fido da povede. Pustite ga da njuškaju svaki pol i slijedite nos na sadržaj njegovog srca. Lako ćete dobiti u tim 10.000 koraka i imati priliku da zaista istraže vašem susjedstvu. Oh, i ako nemate psa, posuditi jedan. I dalje ćete dobiti isti koristi i možda napraviti novi krzneni prijatelj.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

3 vrste prijatelja koje svaka žena treba (i 3 je u redu da se jave)

Post Zdravlje

5 super stvari koje se mogu desiti ako prestate da računate kalorije

Post Zdravlje

Pozdrav iz sezone, iz moje cele dijete

Post Zdravlje

Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove

Post Zdravlje

Yay, jedenje pre kreveta možda nije toliko loše kao što mislite

Post Zdravlje

Evo zašto bi trebalo da se hladno tuširate svako jutro

Post Zdravlje

6 stvari koje će vam pomoći da prođete dan kada imate nulti san

Post Zdravlje

5 stvari koje svaka trudnica treba da radi kada leti

Post Zdravlje

5 dobrih početnih razgovora koji uvek rade u neugodnoj situaciji

Post Zdravlje

Pomoći, ja sam ekstrovertan i zezam se sa introvertom

Post Zdravlje

5 neočekivanih načina za sprečavanje uti

Post Zdravlje

Jeste li 5 komada pite juče? Uradi ovo