Kako da se spavate kada se probudite u 2 a.m | BA.centerar.org

Kako da se spavate kada se probudite u 2 a.m

Kako da se spavate kada se probudite u 2 a.m

Uradio si sve kako treba da postavi sebe za solidnu noć sna: isključen telefon rano, poslušno popila svoj višnje sok, prigušio svjetla. Zaspao nije problem. To je stayingasleep preko noći, to je izazov. Evo, 11 trikova probati sljedeći put kada se probudi u sred noći.

Twenty20

Zapišite Vaše ThoughtsYou probuditi piškiti-a ostati do misli o svemu što trebate učiniti sljedeći dan. Obratite pažnju na notebook pored kreveta i sljedeći put se to dogodi, uzeti minutu da organizira svoje misli pisanjem ih. To će očistiti glavu od bilo kakve strahove i pomoći da uspori nazad.

Poslušajte knjigu o TapeBut držati nešto što ste već pročitali. Želiš smetnja, a ne nešto što će zapravo zadržati svoj interes.

Ili Isprobaj ASMRAka Autonomne Senzorska Meridian odgovor, što je u osnovi korištenje ugodnog zvuka (kao meko šapuće ili svjetlo prisluškivanje) da vas uspavati nazad na spavanje. Sljedeći put kada osećate nemiran, možete pronaći jedan od hiljada Asmr videosonline. (To je jedini put kada treba slomiti pravilo ne-ekranima-u noć.)

@cynthyeah

Spustite ThermostatMake siguran da je postavljen između 65 i 68 stupnjeva. Prema nauci, to je slatko mjesto za pad (i borave) u dubok san.

Count Your BreathsInstead ovaca (koji su iskreno lako izgubiti trag), računati vaš udisaja u setovima od tri ( "1, 2, 3, 1, 2, 3..."). Ti ćeš biti van prije nego što to znaju.

Twenty20

DAB uljem lavande na Vaš PillowStudies imaju shownthat miris biljke usporava otkucaje srca i stavlja vas u opuštenom stanju.

Stavite jastuk ispod Vaš KneesThis pomaže osloboditi donji dio leđa pritisak i opušta mišiće, tako da možete odlutala brže.

@alisaandersen

Zamagliti Vaš FaceWoke u hladnim znojem? Držite bocu lice magle na noćni ormarić, tako da možete SPRITZ sebe i ohladi brzo.

Vizualizirajte detinjstva HomeImagine svaki detalj-sa žakard pozadinu u svojoj dnevnoj sobi u porodicu fotografija visi nad kaminom. Kada ne razmišlja o svakodnevni stres, dobit ćete pospani brže.

Twenty20

Put Your Clock Face DownSeeing vremena dodavanje samo će povećati anksioznost o tome budan.

Uzmite SeatIf si bio budan duže od 15 minuta, ustati i sjesti u obližnju stolicu. Ponekad malo promjene u okruženju je sve što je potrebno da se ponovo osjećati opušteno. Čim počnete da se osjećaju pospano, popnite se natrag u svoj krevet.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 saveta za trudnice

Post Zdravlje

5 laka trikova za smirenje živaca za 5 minuta ili manje

Post Zdravlje

6 toksičnih ljudi da napuste energiju

Post Zdravlje

6 stvari koje se mogu desiti ako dobijete akupunkturu

Post Zdravlje

5 proizvoda za samoodbranu u tim vremenima kada se osećate kao da se šetate kući sami

Post Zdravlje

8 priča o uspjehu na mreži koje će vam vjerovati u (Tinder) ljubav

Post Zdravlje

5 načina na koji ste negativni, a da ne shvatite

Post Zdravlje

9 razloga zbog kojih vaša dijeta ne radi

Post Zdravlje

10 razloga da ne gubiš te poslednje 10 funti

Post Zdravlje

5 malih načina da budete fleksibilniji svaki dan

Post Zdravlje

6 časova da biste otišli ako niste radili neko vrijeme (ili ikada)

Post Zdravlje

6 vježbi da biste dobili najbolje odjednom bez opreme