Kako da spavate sami sebe | BA.centerar.org

Kako da spavate sami sebe

Kako da spavate sami sebe

Ti si brojao ovce. Ti si zabranila kofeina. Vi ste zabranjeno-prije spavanja vremena Candy Crush. Ali ti i dalje provodi sate bacanje i okreće. Radikalna ideja: Možda vam treba da nauče da spavam kako treba. Evo kako da se naučiti, koristeći metode novorođenčeta treninga spavanja (cucla opcionalno).

Twenty20

Koristite Shushing White Noise

Za bebu, to imitira zvuk materici. Za odraslu osobu, to može samo melodiju iz zvuk death metal komšije ili podsjetiti vas na smirivanje šumi potok te jednom posjetio. U svakom slučaju, većina ljudi kažu da je mašina za pravljenje buke postavljen na umjereni volumen im pomaže da u stanje restfulness.

Twenty20

Get Blackout Shades

Za razliku od 4 nedelje stari, tvoje cirkadijalni ritmovi su prilično uravnotežen. Ali to ne znači da ne može ometati fluorescentne ulici lampu ili 06:00 sunce zračeći kroz prozor. Nabavi neke dobre Blackout nijanse ili masku za spavanje i gle kao odlutam postaje samo malo lakše.

Tom Merton / Getty Images

Poviti Yourself

OK, fino vam zapravo ne treba da umotajte se u gigant muslin krpom sve burrito stilu. (Ali kako slatko bi to bilo?) Samo provjerite je li vaš PJs i posteljina su super topao i ugodan, stvarajući osjećaj sigurnosti i spokoja.

Twenty20

Uspostaviti rutinu uspavljivanja

Za svoju bebu, to je mlijeko, kupanje, slikovnice, uspavanke. Za tebe, možda je čaj od kamilice, tuš, NPR, New Yorker. Bez obzira na vaš ritual može biti, držati ga vjerski i vaše tijelo će doći u štimung sebe prema spavanja.

Twenty20

Kad sve ostalo ne uspije, plakati ga

Da, idemo svi Ferber na tebe. Sljedeći put kada hop u krevet i ne mogu za život zaspiš, odupre porivu da biste uključili svjetlo i početi dodirom dalje na iPad. Leže u mraku i pokušajte da se vaš um off vaše nesanice (volimo vizualizaciju svih prostorija našeg djetinjstva kuće). Nakon nekoliko noći, vježbe treba da se lakše i lakše. I velike su šanse da ćete spavati kroz noć u nema vremena. (Tvoji roditelji bi bio tako ponosan.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

10 razloga da ne gubiš te poslednje 10 funti

Post Zdravlje

12 ludih stvari koje se dese vašem telu kad ste trudni

Post Zdravlje

Netflix i razgovor plus još 3 načina da ojačate svoj brak u maršu

Post Zdravlje

5 mesta za pohod u Los Anđelesu Na osnovu vaše ličnosti

Post Zdravlje

7 načina da se probudite bez kafe

Post Zdravlje

Najbolji trening u svakom naselju u Majamiju

Post Zdravlje

6 zapravo su zabavni načini rada u zimskom periodu

Post Zdravlje

Kako izaći iz lošeg raspoloženja za 3 minute stan

Post Zdravlje

3 načina za resetovanje vaše veze nakon velike borbe

Post Zdravlje

Dakle, tvoj prijatelj ima rak? Pokušajte da ne kažete ove stvari

Post Zdravlje

31 načina za de-stres nakon ludog dana

Post Zdravlje

7 stvari koje treba prestati raditi kada se prvi put probudite ujutru