Kako dati bolju prezentaciju, govor ili tost bez bacanja | BA.centerar.org

Kako dati bolju prezentaciju, govor ili tost bez bacanja

Kako dati bolju prezentaciju, govor ili tost bez bacanja

Vaš strah od javnog nastupa je stvaran. Ali uz malo strategije (i, OK, nekoliko puta duboko udahnuo), možete šarm bilo publike.

Twenty20

Get There Early

Čak 20 minuta vam daje priliku da se upoznate sa sobu i tehnologije. (Ne postoji ništa više anksioznost izaziva nego oslanjajući se na PowerPoint prezentacije koja bi trebalo da otvori... Ali neće.)

Uschools / Getty Images

Zapamti svoje Uvodna riječ

Evo u čemu je stvar: Ti si češće osjećati zbunjen na početku vaše prezentacije u odnosu na srednji ili u neposrednoj blizini. Zašto? Vaš mozak treba malo vremena da se privikne na prostor i mikrofon i publiku (zdravo, s očne jabučice svima na vas). Izvršenjem prvih nekoliko rečenica u memoriju, vi ćete imati svoj otvor na autopilotu bez obzira na to koliko je rastrojen ti.

Twenty20

Make očiju Kontakt Sa samo jedna osoba u publici

Umjesto zamišljajući publike goli (ozbiljno, što je više odvlači pažnju od toga?), Nula u na prijateljskoj-tražim lice u napadu u pravu kada počnete. Pravi se da govorimo samo s njom. Vaš govor će se osjećati manje kao pregled i više kao razgovor.

Twenty20

Jesti lagani snack sa Protein

Naravno, živci su najbrži način da sa želucem, ali studije imaju shownthat grickanje na nešto svetlo kao šačica oraha-sat vremena prije nego što može povećati mentalne budnosti. Osim toga, režeći želudac će baciti nikoga van.

Twenty20

Pitajte za vodom sobne temperature sa limunom

Ako vaš grlo osjeća kao da je punjena vata kad se nervozan, pitajte svog domaćina za temperaturu vode sobu sa limunom prije nego što počne svoj govor (ili planiraju unapred i dovesti ga sami). Citrus u limun djeluje kao lubrikant, a to je mnogo bolje nego u više navrata zastajući da nategnu ledenu vodu, što može stisnuti vaše glasnice.

Twenty20

Vježbajte Vaš Power Stav

Ne zaboravite ono što smo rekli o dolasku 15 minuta ranije? Koristite to vrijeme pogoditi kupatilo i stavi najviše samopouzdanja lice naprijed. Prema nedavnom TED govor sa psihologom Amy Cuddy, jednostavno praveći "snage predstavljaju" (koja se proteže od grudi kao da ste superheroj ili stavljanje ruke na bokove) nekoliko minuta prije nego što je prezentacija može učiniti ako se osjećate opuštenije i samouvjeren prije nego što počnete.

Twenty20

Imaju plan na snazi ​​Pauses

Živci opustoši čak i savršeno planirane tost ili govor. Umjesto utrke da se na sljedeću point-and potencijalno gubi dah ili zaboravljajući ono što ste reći-sebi dozvolu za rad u nekoliko pauza i shvatiti šta ćeš raditi za to vrijeme. Možda ćeš pijuckati limuna vode. Možda ćeš biramo se narednih PowerPoint ekran. Izgradnjom pauze u i znajući ono što ću s njima, ti si mnogo manje šanse da stres.

Ezra Shaw / Getty Images

Ne zaboravite da Blast Neki Beyoncé

Krajnji cilj? Da pretvoriti bilo prije govora panika u entuzijazam. Odmah nakon što završite moć poziranje (vidi gore), nikad ne boli u štimung se vaš iPhone s pjesmom koju ste pumpe gore. Dakle, uključite neke stare škole "Bootylicious" i uradimo to.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 stvari koje mislite da su zdrave, ali nisu

Post Zdravlje

29 neočekivanih načina da se opustite posle stresnog dana

Post Zdravlje

6 zdrave (i ukusne) namirnice koje su visoke u vitaminu d

Post Zdravlje

5 dobrih početnih razgovora koji uvek rade u neugodnoj situaciji

Post Zdravlje

Kako piti više vode tokom dana (kada mislite da je voda najodlučnija)

Post Zdravlje

5 pomoćnih sredstava za spavanje koje će vas opustiti brže od NPR emitovanja

Post Zdravlje

Iznenađujuće stvari koje vas staraju

Post Zdravlje

10 slavnih treninga za citanje da inspirišu vaše sledeće potječe

Post Zdravlje

Hatha? Ashtanga? Evo svakog tipa joge, objašnjeno

Post Zdravlje

11 načina da se osjećate srećnije u ovom trenutku

Post Zdravlje

Kako spavati kada živite u najglasnijoj ulici ikada

Post Zdravlje

8 stvari koje treba da uradite ako sjednete na računaru cijeli dan