Kako postaviti granice sa toksičnim prijateljima | BA.centerar.org

Kako postaviti granice sa toksičnim prijateljima

Kako postaviti granice sa toksičnim prijateljima

Svako ima onih prijateljima: drama kraljice, i Debbie Downers, besramnog mučenika, itd Bilo da visi na ovim prijateljstava zbog duge istorije ili divljenje za svoje finije kvalitete, morate postaviti neke ozbiljne granice. Evo šest načina da se bave kada je toksični prijatelj vuče dole.

Budi sebičan-a Make It Public Knowledge "Ne" će biti vaš najveći alat u koje se bave ovom prijatelj. Ako te pita da se zajedno, a vi ne želite da, youreally ne moraju da-ne treba da joj dam staru "Žao mi je, moj šef samo me je zamolio da revidira prezentaciju" spiel. Samo nude jednostavan "Žao mi je, nije besplatan, drugi put!", A ako je ona gura, reci joj istinu. Da ti ostaješ u uhvatiti se na nekim čitanje (i generalno uzimaju više "vremena mi je" ovih dana). Verujte nam: To je prokleto oslobađanje.

Ne Stoop da joj Level Drugim riječima, ne nagrađuju loše ponašanje. Kada je počne brbljanjem na oko Suzy suprug i dadilja, ne grizu trač metak i skok u (znamo-to može biti primamljivo). Umjesto toga, nude neutralan odgovor i pivot na novu temu. Jednom shvati nikad nećeš učestvovati u njoj loše klevetajući napade, ona će vjerojatno početi u potrazi za to učiniti na drugom mjestu (aka sa receptivne publikom). Nadam se da vaša otpuštanja će signalizirati da njeno ponašanje nije normalno. Ili lijepo. Ili dobrodošla.

Uspostavi zajedničkog interesa kao Core vašeg odnosa Njen neprestanog kukanja o tome kako ona će sama umrijeti s njom mačke njoj prilično iritirajuće pratilac za brunch čini. Ali možda ona ima magisterij u povijesti umjetnosti i predstavlja fascinantan datum muzej, ili je totalna eksplozija da se igra sa na noć dame '. Da bi sačuvali prijateljstvo, prihvatiti činjenicu da možda jednostavno treba da se razvija (ili bolje rečeno, prenese) u različite vrste prijateljstvo kao što rastu u različitim smjerovima (vi prema lični rast i pozitivno razmišljanje, a njen ka kao malo Killjoy).

Vježbati Prije Suočavanje herif tenzije su dostigli vrhunac, možda je vreme da se obrati glavu pitanjem o. U stresnim situacijama koje uključuju one koje je stalo, to je često teško dobiti sve ono što želiš da kažeš ( ", ali je izgledala tako tužno!") - tako prvi trening na bliskog prijatelja koji je upoznat sa situacijom. Prolazi kroz vaše bodova ispred vremena (ona uvijek traži previše od tebe, ona je stalno jednom podiže vas u društvenim situacijama, itd) će vam pomoći zadržati svoj monolog, osjećati više samopouzdanja, i na kraju biti više osjetljive u isporuci.

Uzmite Breaks na Procijeniti Ne, ne mislim na nekoliko dana. Više liči na nekoliko tjedana ili čak nekoliko mjeseci. Da li ti nedostaje u njenom društvu? Je knjiga klub nije toliko zabavno bez nje? Ili se osjećate umjesto ogromna osjećaj mira i olakšanje? Prostor je dobra stvar za svaku vezu, a tvoje je potrebno malo prostora za disanje i vrijeme za ponovnu procjenu. Ograničavanje izloženosti može biti vrlo tajna da svoju u svom životu. Na kraju krajeva, odsustvo čini srce raste osnivač. A ako se to ne desi.

Be Strong Dovoljno da prekinemo redu, biti iskren prema sebi, i sa njom, ako je odgovarajuće ogovaranja / negativnost / zahtjevi postanu nezdravo i neodrživo za vas. To može biti jedan od najtežih izazova u životu, ali ne postepeno nju u nadi da će dobiti poruku-break upwith nju, hladna puretina. Istina vjerojatno neće njoj, ili toksične načine promijeniti, ali će setyoufree.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

24 stvari koje svaka žena treba da uradi pre nego što se udaje

Post Zdravlje

6 pitanja svakih 30 godina - trebalo bi jednom svog lekara pitati jednom godišnje

Post Zdravlje

11 znakova možete biti empat

Post Zdravlje

7 mita za dojenje potpuno su uništene

Post Zdravlje

6 dva-sekundna načina da poboljšate svoj položaj svakog dana

Post Zdravlje

5 jednostavnih načina za jesti manje šećera

Post Zdravlje

3 pozicije snage koje će učiniti da izgledate (i osećate se) sigurnije u ovom trenutku

Post Zdravlje

12 ludih stvari koje se dese vašem telu kad ste trudni

Post Zdravlje

5 stvari koje svaka žena treba jednom učiniti sama

Post Zdravlje

Evo tačno šta će se desiti ako pokušate crossfit

Post Zdravlje

Najbolji trening za ljude koji mrze rad

Post Zdravlje

10 savjeta za preživljavanje praznika ako ste introvremeni