Kako se držati svoje dijete na poslu | BA.centerar.org

Kako se držati svoje dijete na poslu

Kako se držati svoje dijete na poslu

Želiš da se drže na zdraviju ishranu, ti stvarno. Ali to je tako teško napraviti bolji izbor hrane na poslu, gdje kolači i happy hours obiluju. Ali ne bojte se. Moguće je da se izdigne iznad. Potrebno je samo malo discipline na početku. Jednom kad savladate to, izbjegavajući snack zamke i bacanje ured pekar isključili trag će postati stari šešir.

The Kitchn

Započnite dan pravo

Vi znate da je važno jesti doručak, ali ponekad prespavati. To je kada je korpa ostatke peciva sa sastanka investitora izgleda moćni privlačan oko 10:00 Umjesto toga, uvijek imaju nešto pri ruci kod kuće koje možete zgrabiti na putu pre nego što postane žrtva suhom sira danski. Možda predlažemo da unaprijed jogurt parfaits sa orasima i svježe voće?

Laž kada je to potrebno

Julia ponovo ispekla svoj čuveni čokolade chip cookies. Sjajno. Ako ih ode u kuhinju, samo se kloni. Ako ih je paradira okolo kao cijenjeni šou ponija, slobodno reći malo laž. Kad se na vašem stolu, kažu da ste upravo jeli, ali da ću se jedan za kasnije. Jednom kada je ona nestala, proći kolačić zahvalan kolegu. (Ili, Pssst, bacite ga.) Pekar će biti ništa pametniji i nećete biti zurio ukusan konfekcije cijeli dan.

Promijeniti temu kada je to potrebno

Na temu laganja, ne osjećaju kao da dugujete kolegama bilo kakvo objašnjenje. Dobra stvar je, većina ljudi ne žele čuti o vašoj prehrani. Ali do pasa tračara koji želi za usporedbu kalorijske unos, kažemo, gledaj svoja posla. Da biste izbjegli pokretanje razgovora ured-širok o ishrani, kratko odgovoriti na pitanje - "Ja sam zapravo ostati daleko od mliječne odmah" - i promijeniti temu na nešto još dosadno, recimo, prenosi trošak vaš rad drug Hasn 't završio.

Postanite majstor planer

To ne znači da treba da bi vaš ručkova za tjedan svake nedjelje noć. (Iako je to očito nije tako loša ideja.) Cilj da donese ručak nekoliko dana u tjednu, ali ne držite sebe nerealnim standardima. Samo imaju niz zdravih Go-tos za dane ne može biti smeta da spakujem drugi kale salatu.

Ali ne lišiti sebe

Naravno da je bolje za vaš novčanik i struk donijeti svoj ručak svaki dan, ali ako vaš odjel izlazi na slavljeničku obrok, u svakom slučaju, idi. Prije nego što odete, mada proveri menija restorana na mreži. Izrada informirani izbor dok je još uvijek na vašem stolu će značiti da si manje šanse da naruči nešto zbog čega ćeš zažaliti u zadnji tren.

Čuvajte se snack zamke

Pavla u marketingu uvijek ima činiju Jolly Ranchers na stolu. Laura u financijama ima Costco veličine kutije Trail mix lako dostupne. Znate li gdje snack zamke leže u kancelariji, tako da ih izbjeći po svaku cijenu. Da put do vašeg stola koja ne uključuje prolazi iskušenja. Daleko od očiju daleko od srca. Plus, vaš zaobilaznim put znači uzimajući u nekoliko dodatnih koraka - nikada nije loša stvar.

I boca vode

News flash: Ti vjerovatno ne pije dovoljno vode. Ne samo da boravi hidrirana veoma važno za vaše zdravlje i kožu i kosu i skoro sve, ali osjećaja žeđi često pogrešno kao osjećaj gladi. Kupiti cool bocu s vodom kao što je ovaj strašan jedan, koji šalje obavijesti na telefon podsjećajući da pijem, i da je cilj da se piju dva litra tokom dana. Ćete morati da se podsjeti na početku, ali nakon nekoliko tjedana, to će postati navika.

Snack pametniji

Grickanje na poslu je gotovo neizbježan, ali učinjeno u pravu, to može biti od koristi i može zadržati svoj metabolizam u tip-top formi. Ključ je da se snack pametan. Umjesto punjenja vašem stolu ladice s kolačićima, čips i soda, zaliha se na namirnice koje su visoke u proteina i vlakana, a niska u šećer. Grickalice poput šaku badema, komad voća ili povrća sa malo humusa su ukusni i da će držati Fuller duže (pogotovo noći kada radite kasno i ne znam kako ćete stići do večera).

Prevariti sebe

Tako da je cijeli poslužavnik čokolade kroasana za pokupiti u uredu kuhinji. Prema Robyn Youkilis, što je Institut za integrativnu ishranu wellness stručnjak i autor, umjesto postizanja za to, treba igrati malo igra uma. Podesite tajmer za dva minuta. Opustite se i piti malo vode - stvarno učiniti ništa što nije punjenje lice. Nakon dva minuta, ako i dalje stvarno želite kroasan, imaju malo. To je vjerojatno u te dvije minute, međutim, da će se žudnja nestati, ili ćete biti u mogućnosti da odlučuje o bolje za-vas alternativa.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Šta se može desiti ako hodate 30 minuta dnevno

Post Zdravlje

Probao sam futurističku narukvicu za mjesec dana

Post Zdravlje

5 treninga sa endorfinom koji će vas odvesti u borbeni oblik

Post Zdravlje

6 stvari koje će vam pomoći da prođete dan kada imate nulti san

Post Zdravlje

10 mitologa o alkoholu, možda ćete želeti da stignete pravo

Post Zdravlje

7 mita za dojenje potpuno su uništene

Post Zdravlje

6 greške u teretani koje vam mogu sprečiti gubitak težine

Post Zdravlje

5 stvari koje svi konkurenti trebaju učiniti u životu

Post Zdravlje

Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove

Post Zdravlje

7 načina za stvaranje 8 sati spavanja

Post Zdravlje

5 jednostavnih načina za jesti manje šećera

Post Zdravlje

8 brzih recepata za pomoć u borbi protiv upale