Kako svesno jedenje može da promeni ceo prokleti život | BA.centerar.org

Kako svesno jedenje može da promeni ceo prokleti život

Kako svesno jedenje može da promeni ceo prokleti život

Između rada, poslove i 8 milijardi drugih stvari koje treba da uradite danas, sede da jede opušteno, 30-ak minuta doručak vjerojatno nije visoko na listu prioriteta. Ali uzimanje nekoliko minuta da se bave na umu jedenje je jedan od najvećih poklona možete dati svoje tijelo, kaže hrane i wellness guru Cassandra Bodzak, autor nove kako da cookbook Jedite s namjerom. Evo pet nju savjeta za stvaranje novog jelo prakse koji može učiniti ako se osjećate sretniji, mirniji i više samopouzdanja nego ikada ranije.

Twenty20

Isključite sve DistractionsYep, to znači da je TV, telefon, pa čak i da novu kopiju Drifteryou're kidanje kroz. Umesto da natrpati jedu sa drugu aktivnost, uzmite vremena da odstupi i jesti s namjerom hranjiva vaše tijelo, umjesto da pune što je brže moguće.

Nemojte početi jesti dok ne pronađete GratitudeOK, ako ste navikli ugradnje u munja-brz ručak za svojim stolom, ovo može zvučati potpuno lud. Ali prije nego što čak i uzeti zalogaj, mirno sjediti za nekoliko minuta. "Zapitajte se prije svakog obroka da li jedete iz mjesta ljubavi prema sebi," Bodzak sugerira. U tim trenucima, set mirno, pozitivne namjere za svoj obrok i ostavili ikakvog stresa, negativne osjećaje o svom tijelu ili brige o danu što dalje od stola moguće.

Fokusirajte se na žvakanje Vaš FoodOnce ste gaji pozitivnom okruženju, vrijeme je da se prvi zalogaj. Chew dvaput dok obično bi, fokusirajući se na čin žvakanja i uživanje u ukusu vašeg obroka. To je odličan način da daju svoj um toliko potreban odmor od dana a, ali to je ujedno i najveći umirujući, korisno način za vaše tijelo za gorivo. "Vaš želudac nema zube, tako da žvakanje vaše dobro hrana će poboljšati probavu i držati vas u ovom trenutku sa ukusan obrok pred vama", Bodzak dodaje.

Twenty20

Spusti Vilica Između BitesWe're će biti iskren: Prvih nekoliko puta pokušali smo ovu vježbu, završili smo dobiti rastrojen na pola i guta hranu u svakom slučaju. Do umu jedenje postaje druga priroda, evo fix: Svaki put kad zagrizeš, spusti viljušku nazad na tanjiru. Kada ste temeljito sažvakao i progutao da ugriz, pokupiti viljušku (zapamtite: s namjerom) i polako jesti još jedan zalogaj.

Odaberite Foods iz mjesta ljubavi, a ne StressBefore možete sjesti na svoj sljedeći obrok, ne zaboravite da jedeš za njegu vaše tijelo i da ga jak i puni energije. Odaberite svakog obroka, jer čini se osjećate pozitivno i nahranjena. "Ponekad ćete čuti vaše tijelo vam kažem da to želi smoothie, a ponekad ćete čuti da želi više značajan doručak", kaže Bodzak. Kada učite slušati potrebe vašeg organizma umjesto da ih u stranu guraju ćete neguje više pozitivan odnos sa ishrani. (I što je najbolje od svega, i dalje možete imati pizzu ponekad.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

8 jednostavnih načina da povećate svoje povjerenje odmah

Post Zdravlje

7 stvari koje treba prestati raditi kada se prvi put probudite ujutru

Post Zdravlje

6 Greške u trčnoj glavi koje možete napraviti

Post Zdravlje

6 najgora vežbi za leđa

Post Zdravlje

5 neophodne životne veštine svakog introverta treba da savladaju

Post Zdravlje

17 načina da se opustite kada vas grad udari u lice

Post Zdravlje

22 stvari razumeju samo trkači

Post Zdravlje

Kako da znate da li vaše dete ima grip ili je samo prehlada

Post Zdravlje

18 malo načina da se svakodnevno osjećate srećnije

Post Zdravlje

Probali smo Sofiju Vergaru na trening i ne mogli smo hodati nedelju dana

Post Zdravlje

7 mitova o spavanju koji su totalni b.s

Post Zdravlje

Tajno značenje iza rođenog cveta