Kako zadržati imunološki sistem u borbenom stanju kada je hladna sezona u punom sili | BA.centerar.org

Kako zadržati imunološki sistem u borbenom stanju kada je hladna sezona u punom sili

Kako zadržati imunološki sistem u borbenom stanju kada je hladna sezona u punom sili

Ostajem doma i bingeing na SVUreruns zvuči sjajno. A glavobolja, curenje iz nosa i nekontrolisane kašalj? Ne toliko. Nemojte podleći hladno da je padaju tvoje kolege kao muhe: Uzmite ovih osam mjere opreza kako bi vaš imuni sistem u tip-top formi.

Tonpicknick / Getty Images

Dobiti vakcinu protiv gripa

Mi ćemo vas poštedjeti predavanje o tome kako treba da nabavim jedan u novembru, ali ako još nisu, nije prekasno. Da, efektivnost varira iz godine u godinu, ali može smanjiti rizik do 60 posto-a nema mana. (OK, možda Tinsi malo boli.)

Fotostorm / Getty Images

Pranje Everything... A Lot

Da, to znači da vaše ruke pamte češe za 20 sekundi ili dok je potrebno da peva "Hretan Rođendan" pjesmu dva puta, ali i svojim stolom, tastatura, vaš iPhone... To može osjećati kao pretjerivanje da razbijem kroz Lysol dnevno, ali iznenadili biste se (i zgrozila) na broj bakterija koje žive na najčešće koriste površina (uključujući i novac-EW).

Twenty20

Piju manje

! Podignite ruku ako ste ikada pomislili, ja ću ubiti sve što klica su u mene sa alkoholom Nažalost, ta logika ne radi u tvom telu: Previše boozeactually inhibira sposobnost bijelih krvnih zrnaca da unište bakterije. A piće tu i tamo ne bi trebao biti problem, ali možda zadržim o vinu srijedom dok svi ne oseća 100 posto.

Twenty20

Smanjiti šećera

Mi znamo; to je tragično. Ali da je čokolada-chip cookie ne radiš nikakvu uslugu. Ne samo zato što je to mjesto više vitamina bogate hrane, već zato što potiskuje svoj imuni sistem na isti način na koji alkohol radi.

Noblige / Getty Images

Natovariti na Superfoods

Sa Pinot Grigio i krofne sa stola, šta canyou jesti? Easy: nutrijentima bogate hrane kao što su zob (koji imaju antimikrobna svojstva), školjke (koji pomaže u regulaciji imunološkog odgovora), bijeli luk (prirodni infekcije-borac) i zelenog čaja (visoko antioksidansima). Oh, i insistiranje tvoja mama je na pileća juha? To je zapravo važi: Specifični aminokiselina u pileća čorba su posebno dobri u odbijajući respiratornih problema.

Nungning20 / Getty Images

Postanite BFFs sa probioticima

Nisu sve bakterije je loše: Zdrav sojeva koji žive u vašem sistemu za varenje zapravo može zadržati loše stvari iz uzimajući u Keep tim nivoima optimalne uzimajući dodatak za jelo i jogurt (nezaslađen, naravno), jabučni vinegarand fermentirane namirnice kao kimchi..

Twenty20

Naspavam

Vaša definicija New Yorker od "dovoljno" može biti pet i pol sati, ali vaše tijelo to ne zna. Sna može smanjiti antitijela i povećati upale u drugim riječima, vaša osjetljivost na bolesti enormno povećava. Cilj za najmanje sedam neprekidnog sati. (A ako ste skloni nesanice, pokušajte tih tajnih oružja.)

Twenty20

Pokrijte usta

Ne, ne morate nositi jedan od onih kirurških maski, ali u svakom trenutku, zaglavili ste na prepunom Q voz, dišeš bilo u zraku klica svojim kolegama putnicima možda doveli u (bljak.) Povucite maramu preko nos i usta, a ako čujete neko kija, zadržite dah 15 do 20 sekundi (da je "Hretan Rođendan" trik radi ovdje, previše).

Povezane vijesti


Post Zdravlje

8 stvari sretni ljudi rade svaki dan

Post Zdravlje

5 stvari koje svaka žena treba jednom učiniti sama

Post Zdravlje

Ono što je Katie Willcox zdravo je novi, mršav jedu za jedan dan kako bi izgledao (i osećao se) fantastično

Post Zdravlje

Kako da se spavate kada se probudite u 2 a.m

Post Zdravlje

8 načina da budete bolji supružnik

Post Zdravlje

Probao sam haloterapiju i bio je prilično lijep

Post Zdravlje

5 zaista opuštajuće načine sagorevanja kalorija

Post Zdravlje

7 razloga zašto je zima najbolji trenutak da postanete trkač

Post Zdravlje

9 banjskih kuća u New York-u da vam odlutaju hladno

Post Zdravlje

6 načina da se bave teškim ljudima

Post Zdravlje

7 sigurni načini da pobedite zavisnost od kofeina

Post Zdravlje

12 načina da se izgubi težina bez brojanja kalorija