Lude stvari koje se dese vašem telu kad dojite | BA.centerar.org

Lude stvari koje se dese vašem telu kad dojite

Lude stvari koje se dese vašem telu kad dojite

Ah, dojenje: Zabavne, osnaživanje, čudno kao i svi pakao. Ako se odlučite za sjesti na staračkom bandwagon, biti spremni za mnogo čudnih stvari-dobre i loše-da se desi da vaše tijelo. Evo, sedam zajedničkih dojenje nuspojava i kako sa njima.

Twenty20

Ti bradavice Možda Hurt Ako ti je prvi put dojenja, možete primijetiti neke iritacije bradavica. To je zato što to područje vjerovatno nije iskusio da stupanj stimulacije ranije. Umiriti bol, koristite kremu poput thisthat sadrži pročišćeni lanolin, što je 100 posto prirodni i antialergijski.

It Might Feel Like You Have menstrualnih grčeva Oksitocin, hormon koji izaziva mlijeko let-down, uzrokuje vaše materice ustuknuti na normalnu veličinu, i kao što to čini, ti jednom osjećati grčeve. To je neugodno, ali to je znak tvoje tijelo je lijek.

Zhenikeyev / Getty Images

Možda će vam se Go Up grudnjak Veličina (ili dva) Nakon što roditi, vaše tijelo proizvodi manje estrogena i progesterona, ali prolaktin, hormon za proizvodnju mleka. Ova promjena uzrokuje vaše grudi rasti čak i više nego što je to kad si trudna i osjećati super tendera. (Ne brinite, oni će se vratiti na svoje stare veličine kada završite dojenja.)

Ali možda izgubiti Vaša trudnoća Težina FasterHere je dodatni bonus: Dojenje sagorijeva 300 do 500 kalorija dnevno, što znači puno žena vidi povećao gubitak težine u to vrijeme. Naravno, to varira od osobe do osobe, ali ako ti preterno kompenzuje konzumiranjem više hrane, verovatno ćete primijetiti neke težine beba padne čak i ako se ne udaraju u teretani na redovnoj. (A ko je, post-baby, da budem iskren?)

Lokisurina / Getty Images

Ti bradavice će se pretvoriti u tuševa Misli mlijeko izlazi u jednom potok? Razmisli ponovo. Bradavice zapravo imaju mnogo malih otvora kroz koje mlijeko je pušten na slobodu, što je dovelo do sprej koji je na neki način kao svoj omiljeni prašume tuš. (Cue, squirting sebi u lice.)

Tvoje grudi može da iscuri a Lot bez upozorenja ili na zvuk bebe plače (to ne mora biti vaša beba), možete willleak u nekom trenutku. Hvala bogu za dojenje jastučići.

Sam Edwards / Getty Images

Možda ste u leđima i vratu Pain Razmislite o svom položaju kad dojite u sred noći. Velike su šanse da ste pogrbljen, u polusnu. Sve to na nagli pad radi broj na leđima i vratu. Ako možete, napravite napor da ustane ravniji dojenja na sebe spasiti od nepotrebnih bolova.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

De-stres odmah uz ovaj tečaj tečnosti joge

Post Zdravlje

5 najpopularnijih spa tretmana u Dalasu

Post Zdravlje

Stvari koje se mogu desiti vašem telu kada vodite maraton

Post Zdravlje

Zajedničke snove i ono što oni navodno znače

Post Zdravlje

6 prijava za zdravlje i fitnes kako bi vam pomogli da se držite rezolucija vaše nove godine

Post Zdravlje

6 novih treninga koji su nežni na vašem umornom jaza

Post Zdravlje

Kako ne pokvariti svoju decu ove praznične sezone

Post Zdravlje

5 neverovatnih masaža možete dobiti na pauzu za ručak

Post Zdravlje

3 nevažni razlozi koje je vaš muž izgledao daleko u poslednje vreme

Post Zdravlje

16 besplatnih vanjskih vežbanja koje možete uraditi u Njujorku ovog leta

Post Zdravlje

Dihanje je trending (i može vam promijeniti ceo život)

Post Zdravlje

6 zapravo su zabavni načini rada u zimskom periodu