Najbolja hrana za hranu kada budete spremljeni | BA.centerar.org

Najbolja hrana za hranu kada budete spremljeni

Najbolja hrana za hranu kada budete spremljeni

Fiber je kralj, ako vam je potrebna pomoć, ahem, kreće stvari zajedno. Ali ne i sve vlaknastih namirnica stvoreni jednaki. Evo, devet najboljih napuniti kada se stvari malo zaglavila (hej, to se dešava!).

Twenty20

Mahunarke

Kao što su grah, grašak i sočivo. A pola kup u juhu ili salatu možete dodati i do 15 grama vlakana na dijetu. Plus, proteina ostati siti duže. Start male (možda četvrtinu čaše ili manje) i izgraditi unos polako izbjeći nadutosti.

Twenty20

Ovsena kaša

To je bogata bothsoluble i nerastvorljivih vlakana. Zajedno oni pomoći da se bulk svoj stolicu i omekšati tako da je lakše proći. Win-win.

Twenty20

Špinat

One Cup je sve što je potrebno da se četiri grama vlakana u. Osim toga, želeniša su pune magnezija, koji pomaže ugovor debelog crijeva i sve kroz vodu. (To je vjerojatno zato često možete pronaći mineral u laksativi... Ya naučiti nešto novo svaki dan.)

Twenty20

Orasi

A pola šolje badema, oraha ili kikirikija daje do devet grama vlakana. Orasi su bogati u zdravih masti i navedenih magnezijuma.

Twenty20

Sušeno voće

Govoreći o grickalice, sušeno voće (mislim datumi, kajsije ili smokve) je lako jesti u pokretu. Najbolji od svih? Šljive. Sadrže previrući šećera koji imaju laksativno.

Twenty20

Ground laneno

Dodajte kašiku ili dvije stvari na svoj smoothie, salatu ili zobene pahuljice lako spakovati u dodatnom pet grama vlakana. I mada lanenog semena se dade jeli cijeli, brušenje ih čini ih lakše vari.

Twenty20

Kruške

Uvijek si čuo kako je dobar jabuke su za vas (i to ne bez razloga), ali skromni kruške zapravo posjeduje više vlakana. Samo budite sigurni da jedu kožu - to je gdje je većina dobrih stvari.

Twenty20

Kivi

Još jedan manje pohvalio voće, kivi ima tona vlakana, ali je također nizak na fruktozu (voćni šećer), što može uzrokovati nadutost.

Twenty20

Bobice

Ispostavilo se da je sve te sitne sjemenke u svakoj bobica su vlakna moćnike. Vrh off svoj doručak sa pola šolje kupina ili malina - ili jesti činiju od njih za desert. (OK, u redu, alongsideyour desert.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 načina na koji ste bili nezavisni, bez obzira na to

Post Zdravlje

9 stvari koje je svaka potpuno pripremljena žena Nosi u torbi

Post Zdravlje

27 stvari koje razumete samo ako se konstantno znojite

Post Zdravlje

Tajna sreće? Ostanite zauzeti, prema ovoj japanskoj filozofiji

Post Zdravlje

Pozdrav iz sezone, iz moje cele dijete

Post Zdravlje

7 hrana koja bi mogla povećati vaš metabolizam

Post Zdravlje

5 vanjskih treninga da iskoriste ovog leta

Post Zdravlje

4 koraka za bebu koja će u potpunosti pretvoriti vašu jutarnju rutinu

Post Zdravlje

Prema nauci, najbolje vreme za trčanje

Post Zdravlje

Najbolje vežbe koje treba uraditi ako nemate oblik

Post Zdravlje

Evo zašto bi trebalo da se hladno tuširate svako jutro

Post Zdravlje

8 naučno dokazanih načina za prevazilaženje raspada