Najbolja i najgora hrana za jelo pre kreveta | BA.centerar.org

Najbolja i najgora hrana za jelo pre kreveta

Najbolja i najgora hrana za jelo pre kreveta

Jeste li ikada primijetili da je vaš kasnog popodneva kofeina fix (ili večera stranke vino buzz) drži te u noći? Pa, News Flash: To je više nego samo late i roze utiču snu. (Chocolate? Nooooooo.) Tako smo prisluškivani Missy Tannen luksuzne posteljinu brenda Boll & Ogranak da nam da mršave na spavanje jede. Vidite koja hrana treba biti izbjegavanje - i što si dobro do ponoći snack dalje.

Hrana izbjeći pred spavanje

Ništa začinjeno: Vaš omiljeni brze hrane tajlandski curry može uzrokovati žgaravicu, što dovodi do nelagode dok pokušavate da se odmori. Najbolje da se prepustite samo u vreme ručka.

Bacon: Zaboravite ubačenog cheeseburger, ako vam je potrebno da stigne na zzz. Kombinacija visokih proteina (problematično za varenje) i mastima (podstiče kiseline) u slanini čini ovaj no-no.

Tvrdi sirevi: Mirisne, zrele sireve obično sadrže tiramin, amino kiselina koja promovira ekstra moždanu aktivnost koja će teško zaspati. (Pa... Sir za doručak?)

Čokolada: Prije nego što odgrize komad da je 72 posto, extra-tamna pruga, ne zaboravite da je čokolada sadrži tragove kofein, plus kemijske zove teobromin, koji je ujedno i stimulans.

Ginseng čaj: Biljni čajevi su dobri, ali Azijski ginseng je zapravo zna da ima energizirajući efekte, pa posegnuti za Sleepytime umjesto.

Hrana Enjoy prije spavanja

Dairy: Ispostavilo se da stvarno postoji nešto ritual toplog mlijeka prije spavanja. Za najbolje rezultate, kombinirati mlijeko (koji ima triptofan-talasa spavanja) sa ugljenih hidrata da uspore probavu. Mislim: meki sir i krekere ili pahuljice s mlijekom.

Nuts: Bademi i orasi sadrže asortiman hranljivih materija koje podstiču serotonina i proizvodnja melatonina (čitaj: snooze pojačala). Osim toga, oni su hranjiv alternativa slatko poslastica.

Jasmin riža: Sa veći indeks glikemije u odnosu na ostale žitarice, jasmin riža je neočekivani pobjednik za uljuljkaš da spavati. Vi ćete doživjeti blagi porast šećera u krvi da će nestati kao tijelo prebacuje na režim mirovanja.

Soka od višanja: Sadržaj šećera u voćni sok može vam odvratiti, ali višnje sok zapravo također potiče proizvodnju melatonina. Tart sorte proizvesti najjači efekt.

Čaj od mente: Brewing mente proizvodi lactucarium, supstancu koja ima blagi sedativ efekte. U osnovi, prirodni Ambien.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

10 razloga da ne gubiš te poslednje 10 funti

Post Zdravlje

27 umirujuće stvari koje treba uraditi kada jednostavno ne možete zaspati

Post Zdravlje

7 načina brze treninga (čak i ako je samo 20 minuta)

Post Zdravlje

7 hranu koja može smiriti anksioznost

Post Zdravlje

Kako dobiti više hladnjaka: 5 aplikacija za trenutačno de-stres

Post Zdravlje

9 razloga zbog kojih vaša dijeta ne radi

Post Zdravlje

7 tajnih utočišta za mir i tišinu u Njujorku

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu dogoditi ako probate celu dijetu

Post Zdravlje

Najbolji studio za joge u svakom Dallas komšiluku

Post Zdravlje

6 modernih trendova u vezi sa kojim se sigurno trebate znati

Post Zdravlje

Ništa vam ne govori o tome da ste trudni

Post Zdravlje

7 načina da se nosite kada vi i vaš S.O. Imaju političke razlike