Pila sam hlorofil da bi postala jasnija koža (i nešto drugo se desilo) | BA.centerar.org

Pila sam hlorofil da bi postala jasnija koža (i nešto drugo se desilo)

Pila sam hlorofil da bi postala jasnija koža (i nešto drugo se desilo)

Prošle godine, što je estetičar rekao methat moja koža će biti jasnije i zdravije ako sam dodao više klorofila na moje dijete. Stavio sam ga mjesecima. Tada sam vidio da Reese Witherspoon kune njime, i znao sam da moram da probam. (Hajde, kako predivna ona izgleda u Big Little Lies?) Dakle počeo sam eksperiment.

Prvo, hajde da se s puta: Chlorophyll nije otrov starinsku film zlikovaca koristiti da nokautirati svoje žrtve. Misliš na kloroform. Hlorofil je supstanca koja daje lisnato zeleno povrće i plave alge njihovu boju. To je antioksidans, i tona istraživanja (uključujući i prilično dugačak sažetak iz Oregon State University) prikazuje hlorofila može pomoći brže (hellooo, bubuljice i ožiljci od akni) zaraste rana, povećanje energije i smanjenje tijela miris. Nema poznatih neželjenih efekata, pa sam odlučio da idem za to.

Klorofila se obično prodaju kao tečnost dodatak over-the-counter koje možete dodati u vodu ili sok, ali to je zloglasne za degustaciju krede i bojenje sve, uključujući i usta i odjeću. Tako da sam se odlučio za Verday Klorofil Waterinstead-a lagano sa ukusom, gotov hlorofil napitak koji koristi druge povrće kao što su krastavac i đumbir maskiraju okus. Popio sam jednu bocu (ekvivalent od 100 mg hlorofila) svako jutro u 9 sati za dvije sedmice.

Čak i od prvog dana, primijetio sam velika promjena u mom energije. Nakon što je popio moj svakodnevni klorofila vode, osjećao sam se tereti i spreman za taj dan (ali ne i nervozan, kao i ja nakon pijenja kave). Neki jutra, preskočio sam kofein potpuno. Kada sam naredio popodne ledeni čaj, našao sam se u želji da su pili još klorofila voda, koja probao iznenađujuće UN-krede, lagan i osvježavajući. Ovo će biti slab, pomislio sam.

Ali onda na osam dana, imam bubuljice. I to ne samo običan začepljene pore, ali jedan od onih bolnih, podzemne one koje čine cijelu boli lice. Proklet bio, klorofil vode! Ali onda, primijetio sam da je bubuljica nestao brže nego obično (za oko tri dana, za razliku od danas), i moja koža je počela da izgledaju manje crvene i masnu. Hej, možda ovo radi nakon svega.

Na dan deset, otišao sam kod zubara. "Vi imate mnogo više bojenje događa nego što je uobičajeno", rekao mi moj dugogodišnji higijeničar. "Da li jesti ili nešto drugačije pije?" Da. Da, jesam. Otišao sam kući i odmah napravio krug bijele trake, i obećao da će piti moje hlorofila od slame od tada.

Dakle, evo nas, na dan 14. Ja ću sigurno biti uključujući i više hlorofila u mom životu-u obliku zelenog, lisnatog povrća kao što su kelj i blitva, i kao tečnost zamjena za moju jutarnju kavu. I dalje ne baš imati Reese Witherspoon kožu, ali sam imao energiju Tracy Flick za posljednje dvije sedmice, a ja ne okreće leđa.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 treninga koje možete potpuno stisnuti u ručak

Post Zdravlje

10 stvari koje treba uraditi prije kraja godine (što će vas učiniti odličnim)

Post Zdravlje

8 najtežih (ali tako vrednih) treninga u Los Angelesu

Post Zdravlje

7 običnih alergijskih mita, uništenih

Post Zdravlje

Kako da spavate sami sebe

Post Zdravlje

Probao sam gravitacioni pojas da bih pomogao da spavam i evo šta se dogodilo

Post Zdravlje

Kontrolni znakovi znaju da ste spaljeni

Post Zdravlje

De-stres odmah uz ovaj tečaj tečnosti joge

Post Zdravlje

4 koraka za bebu koja će u potpunosti pretvoriti vašu jutarnju rutinu

Post Zdravlje

Apsolutno najbolji trening u svakom susjedstvu u Dalasu

Post Zdravlje

24 stvari koje svaka žena treba da uradi pre nego što se udaje

Post Zdravlje

9 stvari koje je svaka potpuno pripremljena žena Nosi u torbi