Pokušao sam aplikaciju za meditaciju sa svojim 11-godišnjim i ovde se dogodilo | BA.centerar.org

Pokušao sam aplikaciju za meditaciju sa svojim 11-godišnjim i ovde se dogodilo

Pokušao sam aplikaciju za meditaciju sa svojim 11-godišnjim i ovde se dogodilo

Moji prijatelji i ja volim da mislim o sebi kao pametan odrasli koji znaju svoj put oko wellness način života, uključujući i čist dijetu, umjerena vježba i zdravih odnosa. Ali onda smo u interakciji sa mladalačkim članovima-who'd porodice vole da opstaju na fast food, stalnim video igre / YouTube i emocionalni paleta bogata Sass i Snarka. (Volim te, deco!) Dakle, kada sam čuo za aplikaciju pod nazivom Stop, Breathe i Think Kids, za cilj da pomogne djeci naučiti kako prepoznati i upravljati svoje osjećaje, moja prva pomisao je bila prijavi me. Evo šta se desilo kada je moj sin i ja probao više od nedelju dana.

Dan Onei podmitio mog 11-godišnjeg sina da pokuša aplikaciju sa mnom, obećavajući mu sladoled nakon večere. On je jeo sladoled, a onda je imao slom insistira da će pokušati aplikaciju sutra. Koji će vam dati ideju zašto nam je potreban ovaj app na prvom mjestu.

Dan TwoHere je kako aplikacija radi: Vaš klinac je dodijeljen "misiju" na osnovu toga koliko on ili ona se osjeća u tom trenutku. Oni biraju iz desetina Emojis predstavlja vešto nevolji tapiserija mladenačke osjećaje.. Moj sin je upravo gledao vijest o pucnjavi školi (tužno ali istinito), pa je odabrao "zabrinut", "nervozan" i "radoznao" Igra "Hvala seljak" je došao na ekranu: tri minute animacije u kojoj glas traži od vas da se grožđice, ali prije nego što jesti, da se zahvalim vinove loze, farmer, itd te donosi ove ukusne hrane. Onda si kušati slast grožđa dok razmišljam o ljudima koji su ga doveo do vas. Na kraju, ti odrasla šta si ti zahvalan (moj sin je rekao: "Mama i tata"). Onda se opet odabrati svoja osećanja sa liste Emoji. Uzeo je "dosadno". Ipak, izgledao je srećniji.

Dan ThreeA pola sata do spavanja i "hiper" bio je izabran Emoji. Koji je pokrenuo "Hlađenje Out dah." Ova tri minute klip traži od vas da sjedi uspravno sa rukama na koljena i disati kroz nos, a onda je dosta (sa whooshing zvuka) kroz usta. Moj sin i ja to uradio zajedno, a ja sam osetio lakoglavo do kraja. Mislim da je i on, jer je prestao roughhousing sa psom i želi da ide u krevet.

Četvrti dan "Iritirana" i "ljuti" danas. Aplikacija je pokrenula "Just Like Me", animirani priča u kojoj konja i aligator visoke pet međusobno i narator pita slušalaca misliti o nekome ko ih nervira. Nakon nam govori da svi ljudi imaju nešto zajedničko, ona nas vodi u nizu duboko u kojem smo razmišljati o dosadne osobe, i zamislite nešto što je zajedničko i reći: "Oni su kao i ja. "(kao u" on želi da ima prijatelje kao i ja. ") sluha moj sin govoriti saosećajno o klincu u školi i on uzme u suprotnosti sa me pocepa.

Dan FiveMissed to. Jer smo bili umorni i gladni i kasno na vulkan projektu mog sina. (Metafora puno?)

Dan SixPressures preko školske i porodične bolesti su montažu, tako da danas moj sin kucnu "brižni" i "tužan." Misija pod nazivom "5-Finger Disanje" je četiri minuta vježbe u praćenju prstima i diše zajedno sa up-a -U kretanje, zastavši na vrhu svakog prsta. Pokušavam da koordinira udisaja s vremena na praćenje, plus infuzija svježeg zraka, bila je velika napetost izrade i otpuštanje, sa svojim sinom konačno urušava u suzama zagrljaj.

Dan SevenNo ideju kako danas išli, jer moj sin je uzeo telefon i otišao u svoju sobu, a onda se vratio se s njom pola sata kasnije i slegnuo ramenima. Moje poneti? Aplikacija donosi veću sabranost i meditacije u nekoliko minuta nego što sam ikada mogao zamisliti s djetetom, a da sam počeo (i nastavak) ranije u životu mog sina (to je značilo za pet do deset godina starosti), on bi imati više alata za emocionalno zdravlje. U narednom periodu, mogao sam da nas pomoću aplikacije zajedno, posebno u vrijeme visoke stresa. A opet, to je uvijek borba, jer čak i zubima četkanjem nije dao. Ali ja sam iznenađen-i ohrabreni po koliko pristupačnije Stop, Breathe i Think alkohola čini meditacije.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Evo kako 14 profesionalaca na treningu ostanu motivisani kada žele preskočiti teretanu

Post Zdravlje

21 zabavne načine da se vežbate ako mrzite teretanu

Post Zdravlje

Kako prolaziti kroz praznike svojim zdravljem i vašim razumom netaknutim

Post Zdravlje

5 načina da se kaže Ništa češće (bez zvučanja kao kreten)

Post Zdravlje

5 treninga sa endorfinom koji će vas odvesti u borbeni oblik

Post Zdravlje

5 biljnih proteinskih prahova koji su trenutno ozbiljno trendi

Post Zdravlje

8 malo načina da poboljšate svoje pamćenje

Post Zdravlje

7 stvari koje se mogu desiti ako se probudite 2 sata ranije svaki dan

Post Zdravlje

7 mitova o trudnoći su potpuno uništeni

Post Zdravlje

4 mitova mitova koji nisu istiniti

Post Zdravlje

Najbolja oprema za hladno vreme ako radite izvan ove zime

Post Zdravlje

Nova aplikacija Anna Victoria vam pomaže da volite svoje telo