Pravi razlog zbog čega nokti nastavljaju da se razdvajaju | BA.centerar.org

Pravi razlog zbog čega nokti nastavljaju da se razdvajaju

Pravi razlog zbog čega nokti nastavljaju da se razdvajaju

Ako su oči prozor u dušu, onda nokti su prozor u nečije zdravlje. Vrsta. Evo, šest zajedničkih nevolje noktiju i ono što bi moglo značiti za ostatak vašeg tijela.

Oni su suho ili brittle.Easily ispucale nokte može biti uzrokovan nekoliko stvari, od toga da vaše ruke u vodi previše (kao kada pranje posuđa) za anoveruse od odstranjivač za nokte nokte na nedostatak vitamina A ili C ili biotin. Srećom, postoji niz ispravki - od dodataka vitamina osnovne hidratacija - da ispravi ovaj prilično čest problem.

Oni imaju vertikalne brazde. Kao prosede kose i bora na koži, vertikalne brazde na noktima su normalan znak starenja, i kao druga dva su razloga za brigu. Jednostavno ih popravi se između manikure za održavanje glatku površinu.

Oni imaju horizontalne grebenima. Manje zajedničkog nego vertikalne brazde, horizontalni bi mogao biti razlog za legitimna zabrinutost. Ove udubljenja su često uzrokovane Beau linija koje se mogu pojaviti kada je rast ispod kutikule prekinuti povrede ili bolesti (kao što su bolesti jetre, dijabetes ili infekcija). Ako primijetite horizontalne grebena, obratite se lekaru.

Oni imaju malo bijele točke. Za razliku od popularnog kalcijum-nedostatak vjerovanja, bijele mrlje na inače netaknut noktiju su zapravo samo znak svjetlosti traume, kao što je lupanje ruku na nešto, a ne razlog za zabrinutost. Spotova obično zaraste sami, ali ako tvoj i dalje postoje, kod doktora idete.

Oni su žute. Sve od starosti i pušenja da jednostavno tamne nokte može doprinijeti ružne žutilo noktiju. Starost: Ne možete učiniti ništa o tome. Pušenje: Znaš šta ćemo da ti kažem. Ali lak za nokte: To je lako popraviti. Samo napišite nokti nakedfor nekoliko tjedana, koristite navedenih tampon svakih nekoliko dana i vidjeti ako je boja ispravlja.

Postoji samo jedan spot yellow.And to je odmah ispod vrha nokta? Vi ste vjerojatno dobio gljivice. Ako primijetite žuti mjesto zatim noktom zadebljanje ili razbijanje lako, traži tretman, koji može biti u rasponu od oralnog antifungalna droge medicinirane kremu da uhvatim uklanjanja (u vrlo teškim slučajevima).

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 pomiriti YouTube video snimke kako biste ih direktno spavali

Post Zdravlje

11 jednostavnih načina da ostanete aktivni ako imate radni sto

Post Zdravlje

4 stvari koje trener fitnesa nikada ne bi jeo za ručak

Post Zdravlje

5 stvari koje svi konkurenti trebaju učiniti u životu

Post Zdravlje

6 stvari koje nikada ne bi trebalo učiniti neposredno prije kreveta

Post Zdravlje

7 tajni žena koje savladaju ravnotežu između rada i života

Post Zdravlje

8 lakih zdravstvenih haka možete započeti odmah

Post Zdravlje

12 potpuno slobodnih načina da se bavite samopomoć

Post Zdravlje

6 stvari koje nikada ne biste trebali reći vašem partneru

Post Zdravlje

6 naučno dokazanih načina da se osećaju bolje oko kraćih dana

Post Zdravlje

6 navika koje vam garantuju dobro raspoloženje

Post Zdravlje

Da li se prijatelj bori sa poremećajem u ishrani? Evo 4 stvari koje joj nikad ne bi trebalo da kažeš