Probao sam 23andmeov genetski testni komplet i ovde su sve fascinantne stvari koje sam naučio | BA.centerar.org

Probao sam 23andmeov genetski testni komplet i ovde su sve fascinantne stvari koje sam naučio

Probao sam 23andmeov genetski testni komplet i ovde su sve fascinantne stvari koje sam naučio

Vi ste vjerojatno već čuli za 23andMe-za nekoliko godina, bilo je jednostavan način da se upoznaju sa svojim precima. Samo pljuju u tubi, mail je daleko i za nekoliko nedelja, to će vam poslati web puna grafikonima i grafikone o tome gdje je vaše rođake iz (i, u nekim slučajevima, pronaći davno izgubljene brat). Ali sada kada je odobren od strane FDA za pružanje genetskih informacija o bolesti i stanja nosač, to je postalo još koristan alat za naučiti o svom zdravlju i osobine možda prenose svojoj porodici. To nije zamjena za posjete ljekaru za genetski skrining, ali ja definitivno naučio neke fascinantne stvari iz mog testa.

Više sam jevrejski nego što sam mislio

Preci Moja mama je uvijek bila pomalo nejasno za mene. Ona nije znala joj je otac, ona je bila jedino dijete i da su i ona i moja nana je umrla kad sam bio mlad, tako da ima dosta komada staviti zajedno. Ali prema 23andMe, moja mama je bila skoro 100 posto Aškenazi jevrejsko-sam znao da je imao jevrejske korijene, ali nisam imao pojma da je iznosila gotovo 50 posto. I zahvaljujući mom tati, koji je također uzeo test 23andMe, takođe sam otkrio da imam dosta neandertalskog varijante (što znači, da, negdje u povijesti jedan od mojih rođaka uparen sa neandertalac). Whoa.

Nisam Genetski nosača (od varijanti su test za)

23andMe nikako ne nudi sveobuhvatan spisak svih genetskih bolesti doktor mogao testirati, ali sam poplavu olakšanje kada sam otkrio sam imao povećan rizik od Late-Onset Alzheimerove bolesti, Parkinsonove bolesti, Alpha-1 antitripsina ili Nasledni Trombofilija, a nije bio nosilac cistične fibroze, Nesindromska gubitak sluha i gluhoća i pregršt drugih genetskih bolesti, na osnovu genetske varijante 23andMe analizira. Sjajna vijest za mene i moju budućnost djecu.

I Found rođak nisam znao da imam

Najkul deo 23andMe? Dobijanje za listanje "DNK Rođaci" portal da vidim da li se odnose na nekog drugog koji je uzeo test. Bližih srodnika (osim mog oca, naravno) je drugi rođak Nikad nisam čuo za koji je, nakon što je brzo Google pretraživanje, čini se da je veliki posao endokrinolog u New Yorku. 23andMe vam daje mogućnost da dopre do ovih dalekih rođaka (koji ide sve do osmog rođacima) -ali to izgleda malo cudno da dopru do Muškarac nikad nisam tek upoznala, jer dijelimo 11 DNK segmenata. Ipak, to je definitivno uredan imati doktora u obitelji.

Moj verenik Vjerojatno neće ići ćelav

Kao i većina ljudi u svojim 30-im, moj verenik je proveo posljednjih deset godina razmišljaju o tome da li ili ne on će na kraju izgubiti svoju kosu. Zato sam ga uzeti test 23andMe sa mnom. I velika novost, on nije genetski može imati bilo kakav gubitak kose. Aleluja. Najbolja od svih, možete poklapaju osobine vašeg partnera na tvoj sljedeći, tako da možete vidjeti šta budućnost djecu može biti kao što je (naš će vjerovatno imati tamne oči i vole slane grickalice).

Ja sam ne podnosim laktozu

I najvažnije od svega: Ne mogu jesti sir. Fuj. 23andMe mi govori da je vrlo malo vjerovatno da sam netolerantan na laktozu. Nažalost, moj zaručnik saznao suprotno. Za prošlu godinu, da ga je sumnja da bi mogao imati problema sa mliječne, ali kad god sam predložio da se prebacite na kokosovo mlijeko, on bi promijeniti temu i naručiti pizzu. Ali kada je vidio svoju službenu rezultate u crno i bijelo, nije imao drugog izbora nego da se suoči sa istinom i počne da pije bademovo mleko late. (Hej, samo mi je drago da to nisam ja.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Stvari koje se mogu dogoditi ako odustanete od kafe

Post Zdravlje

Loš PMS? Treba da jedete za lutealnu fazu. Evo kako

Post Zdravlje

Da li spavaju u grudima stvarno drže vaše Boobs perverzne?

Post Zdravlje

Probao sam futurističku narukvicu za mjesec dana

Post Zdravlje

5 stvari koje treba da uradite sa svojim partnerom svakog meseca

Post Zdravlje

7 važnih stvari koje treba znati o zamrzavanju vaših jaja

Post Zdravlje

5 stvari koje nikad ne biste trebali reći prijateljima sa anksioznošću

Post Zdravlje

7 načina za održavanje rezolucije vaše nove godine

Post Zdravlje

Netflix i razgovor plus još 3 načina da ojačate svoj brak u maršu

Post Zdravlje

5 zaista opuštajuće načine sagorevanja kalorija

Post Zdravlje

9 naučno dokazanih načina da bude sretnija osoba

Post Zdravlje

5 neverovatnih masaža možete dobiti na pauzu za ručak