Probao sam futurističku narukvicu za mjesec dana | BA.centerar.org

Probao sam futurističku narukvicu za mjesec dana

Probao sam futurističku narukvicu za mjesec dana

Zaspao je lako. Većina noći, ja sam bez svesti pet minuta nakon što je moja glava udara u jastuk... Do 02:00, kad sam previše vruće i izbaciti poklopce. I 02:30, kada moram da piškim. I 02:45, kad čujem čudan škripe u drugoj sobi i ići istraživati. I 3:15, kada sam potpuno odustati i započeli čitanje pravila ne važe.

Dakle, u posljednjih nekoliko mjeseci, ja sam uzimao melatonina chewsto mi pomoći kroz ove nemirne noći. Ali ja ne volim ideju da da se oslanja na lijekove, čak i ako je to over-the-counter. Dakle, kada sam otkrio narukvicu koja obećava da će stimulirati melatonina prirodno, kako da mi pomogne spavati, bio sam zaintrigiran.

Philip Stein Sleep Braceletlooks volim ručni sat-ali lice je zapravo metal disk koji djeluje kao antena, pokupiti prirodne frekvencije i usmjeravanje ih u tijelo. Hmm, OK. Ako je ovo bila 15 $ holistički narukvica se prodaje u trgovini zdrave hrane, možda da probam. Ali ovo je 400 $, tako da će trebati malo više znanstvenih dokaza od toga.

Provjerio sam sa Dr. Neil Brandaof Simon Frasier University, koji sprovodi studije o Philip Stein narukvice, i on je pomogao razbiti nauka za mene. "Mnogi od frekvencija [pokupila narukvicu] su izmjerena u mozgu pomoću EEG analiza u različitim fazama sna", objasnio je on. "Naša istraživanja su pokazala statistički značajan porast u melatonina proizvodi kada je izložen tehnologije."

Upute predlažu stavljanje na narukvici oko 15 minuta prije nego što zaspite, a nosio je cijelu noć-na sreću, to je udoban i sam zaspao na prvu noć bez problema. Kad sam se probudio sa moj alarm, bio sam šokiran kada sam shvatio da bih zapravo prespavao noć, po prvi put u... Ne sjećam se koliko dugo. Wow, pomislio sam. Ako je ovo placebo, to je stvarno, stvarno dobar.

Isprva, mislio sam da bi bilo slučajnost, ali svake noći za dvije sedmice, sam spavala ravno kroz do jutra. Subotom, obično sam se u 7, čak i ako ne postavite alarm. Ali sa narukvicom, našao sam se spava do 10 ili 11. Whoa. Možda je ova stvar radi malo toowell.

Onda, samo za zabavu, prestao sam da nosi narukvicu za nekoliko dana a ja sam se vratio u svoj stari bacanje i okreće. Placebo efekt ili ne, ovo narukvica je radio za mene. Sam ga testirati na 30 dana (preporučenu količinu vremena da ga probati za optimalne rezultate), a jedina mana je bio moj zaručnik ismeva me nosi nakit u krevet.

Bottom line? Ako je između ovog i recept za pilule za spavanje, razmetanje na narukvici sna.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 načina ljevičara mogu utjecati na vaše zdravlje

Post Zdravlje

5 stvari koje bi mogle da se dese ako vodite dnevnik iz snova

Post Zdravlje

8 načina da se nosi sa strašnom jutarnom bolesti

Post Zdravlje

7 mreže za umrežavanje u Chicagu koje će vam pomoći

Post Zdravlje

Stvari koje se mogu dogoditi ako odustanete od kafe

Post Zdravlje

Pods: Najnoviji wellness trend u Los Angelesu koji ne mrzimo

Post Zdravlje

10 savjeta za preživljavanje praznika ako ste introvremeni

Post Zdravlje

5 stvari koje treba da prestanete da govorite kada vam neko komplikuje

Post Zdravlje

5 super stvari koje se mogu desiti ako prestate da računate kalorije

Post Zdravlje

Najbolji znak zodijaka za vaš, um, zodijački znak

Post Zdravlje

7 hrane koja balansira hormone svakodnevno

Post Zdravlje

Evo kako 14 profesionalaca na treningu ostanu motivisani kada žele preskočiti teretanu