Probao sam gravitacioni pojas da bih pomogao da spavam i evo šta se dogodilo | BA.centerar.org

Probao sam gravitacioni pojas da bih pomogao da spavam i evo šta se dogodilo

Probao sam gravitacioni pojas da bih pomogao da spavam i evo šta se dogodilo

Ali kako je super-teški pokrivač pomoći jedan san, pitate se? Evo Lowdown: Najviše weighted deke imaju peleta ušivene u pojedinačne džepove koji čine obloge i teže između 10 i 25 kilograma. Ponderirana pritisak pokrivač je ravnomjerno raspoređena u svoje tijelo i treba da simulira osjećaj grljenja. (Nešto kao psa Thunder majica.)

Gravitacija Blanket tvrdi da je "prirodno smanjiti stres i povećati opuštanje kroz stimulaciju duboko pod pritiskom." Dok sam se nadala da će mi konkretno pomoći sa spavanjem, pokrivač se može koristiti i na kauču dok gledate Law & Order: SVU reprize, meditira ili u osnovi bilo kada ti je potreban topli zagrljaj.

Spavao sam sa verzijom 20 funti (nudi 15-, 20- i opcija 25 funti u zavisnosti od tjelesne težine) na preporuku kompanije, što je malo više od 10 posto od mojih tjelesne težine. Pokrivač je dizajniran za jednu osobu, tako da je veći od twin-veličine jorgan, ali manji od puna. Glasi: nije za dijeljenje. (Žao mi je, muž.)

Potpuno razotkrivanje, nisam lovesleeping sa Gravity Blanket. Bilo je tako utješno i opuštanje dok sam gledao TV kao što sam zaspao (ko ne voli toplo zagrljaj?), Ali kako je noć išao na sam postao pregrejanih. Visećoj mikro-pliš vanjske ljuske se skida, i možete spavati sa samo pamuka unutrašnje ljuske da razvedri stvari, ali to ne izgleda gotovo kao meke ili luksuzan.

Umjesto toga spavanja, stalno sam da brinem o mojoj sedam kilograma Chihuahua, koji su željeli da se mazimo (ili da se pod pokrivač sa mnom). Takođe sam se borio da skupi dovoljno snage da baci stvar stranu samo da bih skupio da piškim u sred noći. Estetski, to je bila i malo trn u oku kada izostavljen na moj kralj-size krevet, a na 20 kilograma to nije nešto što se lako može sklopiti i pohranjeni na redovnom.

Uz pozamašnu cijenom od $ 249, i Gravity Blanket nije za svakoga. Iako to nije nužno riješiti moj problema sa spavanjem, to se privremeno smanjiti moju anksioznost i potpuno povisio moje pijanka-gledao utakmicu. Kao opuštanje alat? Definitivno dati ga probati. Za spavanje? Nisam 100 posto uvjeren još.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

12 načina za vežbanje samopombe ovog vikenda

Post Zdravlje

Evo kako brzo okončati borbu u 5 koraka

Post Zdravlje

6 najgora vežbi za leđa

Post Zdravlje

10 stvari koje treba uraditi prije kraja godine (što će vas učiniti odličnim)

Post Zdravlje

Najbolje ponude u ovogodišnjem mesecu banje u Majamiju

Post Zdravlje

6 načina da se motivišete kada jednostavno ne možete, prema nauci

Post Zdravlje

9 načina da izgledate manje napeto večeras

Post Zdravlje

5 načina ljevičara mogu utjecati na vaše zdravlje

Post Zdravlje

7 malo načina da se osećate zdravije, čak i kada samo želite da se hibernate

Post Zdravlje

9 jednostavnih načina da jedete zdravo bez sloma

Post Zdravlje

5 najboljih stvari koje možete učiniti za sebe u vašem vremenu

Post Zdravlje

5 stvari koje nikad ne biste trebali reći prijateljima sa anksioznošću