Šta jesti prije i poslije svakog treninga, prema sposobnosti za fitness | BA.centerar.org

Šta jesti prije i poslije svakog treninga, prema sposobnosti za fitness

Šta jesti prije i poslije svakog treninga, prema sposobnosti za fitness

Kada radimo nešto na prazan želudac, osećamo slabo. Kada radimo sa punim stomakom, smatramo da idemo baciti gore. Pa šta shouldwe jesti pred znoj Sesh (i nakon toga, što se toga tiče)? Otišli smo pravo na izvor i provjeriti u sa šest NYC fitness profesionalci da se njihove preporuke šta jesti prije nego različite vrste vježbanja.

Joga

"Ja preporučuje da jedete nešto srdačna kao što su zobene pahuljice i voće nekoliko sati prije nego što klase i dolaze na praksu na prilično prazan želudac. Nakon klasa je pravi trenutak da obrate pažnju na ono što vaše tijelo je zaista žudnja-integralne žitarice i jednostavan, zdrav proteini su uvijek dobar izbor! "

-Joanna Cohen, instruktor u Y7 Yoga Studio

Veslanje

"Prije nego što je veslanje klase, preporučujem tvrdo kuvano jaje i komad voća (možda sa maticom maslacem). Cilj je da se protein i ugljenih hidrata, idealno bilo gdje između 3 sata i 30 minuta ispred treninga. Nakon klase, ja bih preporučio relativno brzo nakon jedenja ugljenih hidrata i proteina. To bi moglo biti losos ili piletina sa smeđi pirinač i povrće. Dobijanje puno boje sorte u povrća je od ključne važnosti. Dobar salata, sa spanaćem ili kelj, piletina ili naut, brokoli, masline, quinoa, i malo balsamica i maslinovog ulja; ne poludjeti na zavoj! "

-Gretchen Raddatz, trener u Row Housein NYC

HIIT

"Oko 45 minuta do sat vremena prije treninga, pokušajte jesti nešto svetlosti koja je kombinacija ugljikohidrata i proteina koji će vam dati neposredne energije, kao što je banana s maslacem od kikirikija, tosta sa badema maslac, grčki jogurt sa staze mix ili smoothie s nekim proteina. U roku od 45 minuta od završetka treninga, pokušajte da gorivo sa snack protein teške ili obrok, kao što su zobene pahuljice s voćem i orasima, jaja s avokadom ili na žaru piletina sa slatkim krompirom. Ovo pomaže u popravci sve mišiće koje ste radili tako teško. Također, ne zaboravite da hidratizira! Pije tonu vode pre vežbanja će zadržati ćeš duže i pomoći da se smanji bol nakon. "

-Jess Sims, instruktor u Fhitting Roomin NYC

Boks

"Prije treninga, ja preporučuje da jedete voće (kao što je banana za kalij) ili kompleksne UH za energiju (kao što je zobena kaša). Nakon toga, preporučujem jaja (oni su dobar kompletan izvor proteina sa grane lanca aminokiselina za brži oporavak) i avokada (tijelo treba dobro masti, a mononezasićene masti je posebno dobar za popravak mišića). Cilj nakon treninga je da dopuni glikogena organizma, tako da je važno da se uravnotežen obrok sa proteinima za obnovu mišića koji je oborio u treningu i goriva tijela. "

Ashley Guarrasi, osnivača trener na Rumble

CrossFit

"Prije mog treninga, ohrabrujem moja sportaša jesti kompleksne UH (moja omiljena je zobenih pahuljica s maslacem od kikirikija i chia sjemenke), 45 do 60 minuta prije treninga. A onda možda banana 20 do 30 minuta ranije. Ključ je da se ne radi se gladni, jer to je kao da pokušavate da pokrenete automobil ni na gorivo. S druge strane, ne želite biti previše puna. Sat vremena nakon mog treninga, volim jesti lean protein, zeleni (špinat ili kelj) i drugi Veggie (možda slatki krumpir, brokule ili prokelj). "

-Jared Stein, vlasnik i trener u WillyB CrossFitin Brooklyn

Predenje

"Prije nego što klase, ja preporučuje da jedete nešto svjetlo, ali se brzo gori ugljenih hidrata za energiju. Plod je brz i jednostavan cijeli opciju hrana za mnoge ljude i lako dostupni. Nakon klase, cilj za miks proteina i ugljenih hidrata za gorivo tijela i vratiti glikogena. Li želite da jedete u roku od 30 minuta nakon treninga. Smoothie protein-upakiran ili na žaru piletina sa povrćem su velike mogućnosti. "

-Dyan Tsiumis, glava instruktor u Swerve Fitness

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 stvari koje bi mogle da se dese ako vodite dnevnik iz snova

Post Zdravlje

5 iznenađujuće koristi za zdravlje jabukovog sirćeta

Post Zdravlje

8 načina da izađete iz vježbanja u treningu kada zaista, zaista ne želite da vežbate

Post Zdravlje

5 razloga za posjetu kantine Santa Monica

Post Zdravlje

9 Najvažniji potreba za svakog New Yorker-a, kada ona napusti ceo dan

Post Zdravlje

5 mitulja celulita treba da izađete iz glave

Post Zdravlje

Ništa vam ne govori o tome da ste trudni

Post Zdravlje

29 neočekivanih načina da se opustite posle stresnog dana

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu dogoditi ako počnete da razmišljate

Post Zdravlje

Tačno koji ukus LaCroix pije, prema vašem horoskopskom znaku

Post Zdravlje

6 razloga zbog kojih stalno morate pišati

Post Zdravlje

5 načina da budete prisutniji u vašem životu