Šta se kretalo i može li to pomoći mojoj anksioznosti? | BA.centerar.org

Šta se kretalo i može li to pomoći mojoj anksioznosti?

Šta se kretalo i može li to pomoći mojoj anksioznosti?

Jeste li primijetili? "Dodir" je svuda nedavno. Tvoj prijatelj na jogu spomenula da je radio to da upravljaju joj stresa i anksioznosti. Videli ste na Todayshow kao prirodni lijek za hronični bol. Ali, da li ste spremni da ga probam ili samo se pitate što je to sve o, hajde da se nekoliko stvari ravno o holističkom trenda.

Čekati. Šta je dodirom, u svakom slučaju? Također poznat kao EFT (emocionalne tehnika sloboda), prisluškivanje je oblik alternativne terapije koja uključuje dodirivanje različitih akupresurnih tačaka na tijelu u određenom obrazac kako bi se smiri um i tijelo. Zagovornici tappingbelieve proces pomaže vam pristupiti amigdala, dio mozga koji stvara "bori se ili let" odgovor. Slanjem umirujuće signale direktno na ovaj dio mozga, cilj je da se smanji proizvodnju kortizola u organizmu, čime se olakšava stres, anksioznost, depresija, a možda čak i hronični bol.

Kako ja to radim? Lagano dodirnite 5-7 puta na 12 specifične akupresurne tačke na ruke, ruke, glavu i torzo, kako bi, dok vizualizacije bol ili anksioznosti koju trenutno osećate. Pokušali smo ga, a cijeli proces osjeća iznenađujuće meditativni. To je nešto poput učenja plesa rutinu-dok ste učenje i ponavljanje obrasca, to je prilično teško za svoj um da luta.

Da li to zapravo radi? Hm, nismo sigurni. Program je nastao Gary Craig, inženjering diplomirani s nekim obuke u energetici psihologije (aka... Nisam doktor). Pa iako je prikazano nekoliko studieshave dodirom bila efikasna, to je još uvijek relativno nova i nepoznata teritorija. Razgovarajte sa svojim ljekarom prije pokušaja, a definitivno ne ga koristiti kao zamjena za tradicionalne terapije ili lijeka a da nije razgovarao s njim ili njom.

Ukratko: Ako vas zanima, nekoliko rundi tapkanja neće učiniti nikakvu štetu (osim ako slučajno poke sebe u oči dok je pokušavao držati korak s rutine). Ali, ako ste u potrazi za čarobnom lek za sve? Nažalost, to je samo nije dovoljno naučnih i medicinskih informacija da iza toga. (Još nije, u svakom slučaju.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Jedna stvar koju treba da jedete da bude nepobediv od zimskih prehlada

Post Zdravlje

7 iznenađujuće stvari koje nikada ne bi trebalo da radite pre noći

Post Zdravlje

7 sigurni načini da pobedite zavisnost od kofeina

Post Zdravlje

8 brzih recepata za pomoć u borbi protiv upale

Post Zdravlje

Postoji 7 vrsta raspada (i evo kako se baviti svakom od njih)

Post Zdravlje

6 genijalnih trikova za bolje spavanje

Post Zdravlje

Kako zadržati imunološki sistem u borbenom stanju kada je hladna sezona u punom sili

Post Zdravlje

6 načina da si slučajno loš prijatelj

Post Zdravlje

Kako raditi ako imate lolje leđa

Post Zdravlje

7 najneugodnijih ljudi u klasi joge

Post Zdravlje

8 najtežih (ali tako vrednih) treninga u Los Angelesu

Post Zdravlje

Kako ostati zdrav, kada se svi koji znate bolesni