Stvari koje svaki novi Jorker treba da uradi za svoje zdravlje | BA.centerar.org

Stvari koje svaki novi Jorker treba da uradi za svoje zdravlje

Stvari koje svaki novi Jorker treba da uradi za svoje zdravlje

Twenty20

Get Some (kvalitet) spavanja

Znamo, teško je prioritet odmor u gradu koji nikad ne spava (ili, budimo iskreni, bilo gdje sa Netflix). Ali punjenje je od suštinskog značaja, pa se potrudite vašoj spavaćoj sobi je mrak, hladnoj prostoriji da asociraju na restfulness. Ako imate problema sa klima glavom off, pokušajte dopuni sa magnezijum: Mineralna smanjuje kortizol (aka hormona stresa), tako da možete pustiti te misli od sutrašnje listu zadataka drift away.

Twenty20

Ozbiljno, smanjilo i kofein

Mi nikad vam dati svoj jutro dvostruko-shot latte (nismo čudovišta). Ali možda ne postigne za to podneva hladno brew, previše: Cilj za ne više od čaše ili dva (a cup = 8 unci), i da u skladu sa svojim tela prirodne energije nivoa može ispostaviti da samo mali Matcha je dovoljno da ti se kroz dan.

Twenty20

Zaštitite svoju kožu

Iako je plaža sezone (tragično) bliži kraju, morate biti sigurni SPF je ne može pregovarati dio vaše svakodnevnice, tijekom cijele godine. Izaberite mineralna zaštita od sunca, kao Beautycounter je Dew kože, to je besplatno potencijalno štetnih kemikalija.

Twenty20

Eat Your Veggies

Hodanje po gradu cijeli dan znači konstantna izloženost zagađenju (EW). Bori protiv oštećenja s antioksidans hrane bogate kao zeleniš, bobice i tamne čokolade. (Van Wyk je nešto stručnjak za ovu temu.)

Twenty20

Block Out the Noise

Šta je to? Konstanta kakofonija uličnih izgradnje i trubeći taksi možda neće biti dobro za nas? Čak i ako se osjećate manje ili više imuni na to, ne zaboravite dati svoj um predah svaki tako često. A guided-meditacija aplikacije, kao što su Headspace, može vam pomoći prosijati sve eksterne haos.

Twenty20

Neke Yoga (ili samo Stretch)

Sve to hodanje ti je super, ali budite sigurni da se suprotstavi onima ponavljaju pokrete mišića aka lupa pločniku u štiklama-sa proteže koja otvaraju čvrsto kukove i zadnju ložu.

Twenty20

Isključite Svaki tako često

Čak i ako ste stalno grupa-texting sa svojim Besties, napravite ukazuju na spusti slušalicu, za neke IRL interakciju koliko god možete. Studije dosljedno pokazuju da ljudska povezanost je vezan za bolje sveukupno zdravlje.

Twenty20

Brisanje Air

Zagađenje zraka je tako žalosno ex prije si izlazio godina: Lakše je samo da ne mislim o tome. Ali toksini su svuda, uključujući u svom stanu. Zaliha na biljke (bonus: oni izgledaju prilično), ili ulagati u pročistač zraka, i možete disati lako.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako da se spavate kada se probudite u 2 a.m

Post Zdravlje

7 super jednostavne načine izbjegavanja odmora od odmora

Post Zdravlje

5 hranljivih materija koje možda nemate dovoljno (i kako ih popraviti, prema zdravstvenom treneru)

Post Zdravlje

6 buzzy novih spa tretmana pokušati prije nego što vaši prijatelji rade

Post Zdravlje

4 pilatesovih mitova koji jednostavno nisu istiniti

Post Zdravlje

Mitu o seksu treba prestati verovati

Post Zdravlje

7 načina da se probudite u boljoj atmosferi

Post Zdravlje

6 greške u teretani koje vam mogu sprečiti gubitak težine

Post Zdravlje

6 stvari koje se mogu desiti ako dobijete akupunkturu

Post Zdravlje

4 načina meditacije kada ne možete isključiti mozak

Post Zdravlje

Tajne žena koje nikad ne izgledaju frazzle

Post Zdravlje

Koji kamp za kampovanje je ispravan za vas?