#tbt Hula hooping, Jazzercise i više Kooky fitness fads iz poslednjih 7 decenija | BA.centerar.org

#tbt Hula hooping, Jazzercise i više Kooky fitness fads iz poslednjih 7 decenija

#tbt Hula hooping, Jazzercise i više Kooky fitness fads iz poslednjih 7 decenija

S vanjskim staze, spin klase, znanost kamp, ​​boks i 14 različitih vrsta joge, vježbe je sve o pronalaženju opciju koja najbolje radi za vas. Ali šta je sa onim treninga, uh, nije baš izdržati test vremena? Evo, sedam najboljih, najgore i kookiest trendovi fitness iz 1950-ih do danas.

1950: Hula-magareći

Datiraju iz starih Grka i Egipćana, skromni obruč pokupila brzine u Americi 1950. Godine. Uprkos tome što je prilično dobar trening (Mayo Clinic estimatesthat žena magareći za 30 minuta može se očekivati ​​da se spali oko 165 kalorija), trend izblijedio brzo. Verovatno zato-budimo iskreni-potrebno je neke ozbiljne vještine u Hula-Hoop za pola sata ravno.

1960: Crazy Machines

Dok Hula-magareći actuallycouldtransform vaše tijelo ako je to uradio dovoljno dugo, na techier trendovi 1960-ih (dobro, razdražljiv od '60 -ih standardima) nisu bili toliko dokazano da rade. Mašine poput masaža trake (za koju omotala debeli bend oko stomak ili guzu i samo stajao dok su vibracije "masira" svoje debelo daleko) i Trim Twist (koja je uključivala stoji na rotirajuće ploče i okretnim kukove) vladao na tržištu. To jest, sve dok ljudi su počeli shvativši da su troše puno vremena i novca za ono što je iznosio nula rezultata. Više sreće naredne decenije.

1970: Jazzercise

A-ha! Natrag na realworkout. Jazzercise, zastrašujuće živahna mješavina jazza, baleta, kickboxing i pilates, upali na scenu u 70-ih, početak pomame za koreografiju vježbi postavljen na glazbu. Hvala ti, Jazzercise. Bez tebe, mi bi nikada Zumba.

1980: Aerobik

Izmislio vojni doktor Kenneth Cooperas način da se spriječi koronarne bolesti, '80 aerobik bum češće povezana sa svoja dva najpoznatija praktičara: Jane Fonda i Richard Simmons. Mislim Jazzercise, ali s višim-cut trikou, veći kose i nogu Grijači. (To je dobar trening, iako. Jeste li seenFonda nedavno?)

1990-ih: Workout Video

Zapamti VHS kasete? Šanse su, ako ste bili u fitnes u 90-ih godina, imao si barem jedan primjerak "Guze of Steel" ponosno prikazuju u gotove podrumu. Ove dekade je bio i nastup celebrity trenera, kao što je prikazano Billy Blanks, visoke energije, Oprah-voljeni treninga guru iza izuzetno popularan Tae Bo video.

2000-ih: Spinning

Iako je otvorio prvi zatvoreni biciklizam studio u Santa Monici u 1989. Godine, spin-klase ludila udario usijanja sa osnivanjem SoulCycle u 2006. Godini, s muškarcima i ženama granatiranja iz gore od $ 35 provesti 45 minuta u mraku, uz sveće soba sa miniranja muziku i viče instruktor. Da li mislite da je to inspirativno ili zastrašujuće, nema utjecaj ne može poreći SoulCycle je na fitness svijetu.

2010. Godine, početi: Boks

Ako predenje je bio način za dobro očešljana entuzijasta treninga da se njihov znoj na na prilično lak okruženju, ove dekade je video nešto povratak na grittier oblik vježbanja: boks. Praznina u eukaliptusa ručnika i salon kvalitetne šampone, boks teretane su relikvije više opasna vremena. Osim toga, to je samo nešto lupa na torbu za jedan sat nakon dugog, stresan dan...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Iznenađujuće stvari koje vas staraju

Post Zdravlje

7 januara fitnes ponude koje trebate znati

Post Zdravlje

12 ludih stvari koje se dese vašem telu kad ste trudni

Post Zdravlje

7 stvari koje se mogu desiti ako se probudite 2 sata ranije svaki dan

Post Zdravlje

Svi vaši prijatelji meditiraju - evo šta trebate znati

Post Zdravlje

7 iznenađujući i naučno dokazani načini da vam pomognu da budete kreativniji

Post Zdravlje

5 novih treninga koji će vaš Abs (i ostatak vas) dobiti u borbenom obliku, brzo

Post Zdravlje

17 načina da se opustite kada vas grad udari u lice

Post Zdravlje

10 savjeta za rad na dugim vezama

Post Zdravlje

Vaš sledeći dan djevojčica trebao bi biti u jednoj od ovih 6 banja

Post Zdravlje

Kako naučiti sebe da zapravo volite da trčite

Post Zdravlje

7 stvari koje su stvarno bolje kada ste trudni