Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove | BA.centerar.org

Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove

Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove

Vi znate da je nevjerovatan osjećaj da se, kada se probudite iz savršen san? (Ours obično imaju neke kombinacije sa sirom, plaže i David Beckham.) Pa, šta bi to bilo moguće kako bi bili sigurni određeni ex-igrača čini izgled ponavljanje? Lucidno sanjanje opisuje iskustvo svjesni da sanjate i potencijal za kontrolu san. To zvuči kao sci-fi film, ali nauka zapravo podržava ovaj ultra-kul fenomen gore. Zainteresovani? Saznajte kako kontrolirati svoje snove sa ovih pet tehnika ispod.

Mislim da canAccording na Harvard University psiholog Deirdre Barrett, najvažnija stvar koju možete učiniti kako bi povećali svoje šanse da imaju lucidnih snova je podsjetiti sebe da želite na desno prije nego što zaspi. Ona predlaže govori sebi: "Večeras kad sanjam, želim da shvatim da sanjam." Na taj način, vi ćete, nadamo se zaustaviti podsvesti od ubedi da je vaš san je stvarnost. Imate to?

Obavljaju stvarnost provjere širom dayTo shvatiti da ste, u stvari, sanjam kada sanjate, neki profesionalci preporučujemo podsjećajući sebe da si budan kad si budan. Hm, šta? U osnovi, provjeravajući da si budan tokom dana na metodičan način, vi ćete početi da rade istu stvar kada sanjaš. Da, govorimo o zatečenom stilu totema. Za neke ljude, pokušavajući da čita ili reći put je korisna realnost ček (slova i brojeve u snovima imaju tendenciju da budu fuzzy), dok drugi ukazuju pokušavaju da pritisnem prekidač i isključiti (što bi trebalo normalno raditi u stvarnosti, ali često Doesn 't snova).

Obratite pažnju na san journalIt osetiti srednje škole malo, ali zapisivati ​​svoje snove će vam pomoći da se bolje ih zapamtiti. I što više možete sjetiti o svoje snove, onda je bolje upoznati da će svijet biti za vas, na taj način pomoći da razliku između svijeta snova i stvarnog svijeta. (Također čini super-zabavni čitanje.)

Hit snoozeThere neki dokazi da si češće imati lucidan san, ako se probudite tijekom REM faze sna (to je "brzih pokreta očiju", a ne bend), a zatim ponovo drift nazad. Ali standardni deset minuta odlaganja vjerojatno neće smanjiti, budući da to nije baš dovoljno vremena za početak još jedan san. Ali sebi malo više vremena da zadremam pravilno (postavljanjem dva alarma 30 minuta, osim, na primjer), i samo može se naći u Cheesecake Land.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Najbolji trening u 7 sela u San Francisku

Post Zdravlje

10 stvarnih, smešnih i osnažujućih citata za ljubav prema vašem telu

Post Zdravlje

10 savjeta za preživljavanje praznika ako ste introvremeni

Post Zdravlje

7 hrana koja bi mogla povećati vaš metabolizam

Post Zdravlje

Najbolji trening za vašu ličnost

Post Zdravlje

29 neočekivanih načina da se opustite posle stresnog dana

Post Zdravlje

Samo 14 stvari koje su vam potrebne u bolničkoj torbi kada imate bebu

Post Zdravlje

5 razloga je zaista zapanjujuće da zatrudnite nakon 35. godine

Post Zdravlje

5 jednostavnih načina da upravljate svojim unutrašnjim kritičarima

Post Zdravlje

9 sitne stvari koje će vaš odnos učiniti mnogo bolje

Post Zdravlje

5 CVS Perks koje ste imali

Post Zdravlje

6 stvari koje treba uraditi ako uvek imate hladne ruke i stopala