Vježbe koje su zaista loše za vas | BA.centerar.org

Vježbe koje su zaista loše za vas

Vježbe koje su zaista loše za vas

Možda mislite da je čista čin uvezivanje svoj patike i kreće na način koji čini mišiće spaliti i vaše obrve znoj je sama po sebi dobra za vaše tijelo. Kako se ispostavilo, ipak, nije sve vježbe su stvoreni jednaki. Evo, od pet do izbjeći (plus prijedloge za alternative, samo zato što te volimo).

Hip otmičar mašina

Ne samo da je najviše neugodno teretanu aparata u istoriji teretanu aparata, ali ovaj stroj može učiniti više štete nego koristi (kao svoj unutarnji i vanjski butina su dizajnirane za pomoć pri kretanju, ne može biti primarni cilj statičkog pritiska). Također, koristeći mišiće dok sjedi je recept za kuk i niže bol u leđima. Spasi sebe kontakt bol i čudno oko sa strancima.

Umjesto toga pokušajte: naklon Iskorak. Stoji sa svojim nogama hip razdaljine, korak jedna noga iza vas na dijagonalno i savijte oba koljena na pod pravim uglom, kao da nakloni. Povratak na položaj i ponovite s drugom nogom.

Running

Ovaj je jedinstven. Neki radi entuzijasti kažu da je njihov bezbroj milja su ojačale svoje kosti i zglobova (pogotovo koljena), dok drugi kažu da to čini sasvim suprotno, što uzrokuje osteoartritis ili hrskavice oštećenja. Mi bih da je najbolja opcija je da se slušati svoje tijelo (i vaša doktori). Ako imate dovoljno sreće da radi bez posljedica, ići za to, ali ako na stazu uzrokuje bol i patnju koju, poslušati svoje tijelo i kloni.

Umjesto toga pokušajte: Spinning, plivanje ili veslanje. Svaka od ovih aktivnosti je beskrajno manje visoke uticaj nego aktivan, ali je jednako kao srce pumpanje. Zglobove će ti se zahvalim.

Triceps dips

Shvatili smo - koji ne želi zategnut, tank-top-spreman ruke? Ali triceps propada nisu način da se postigne Michelle udova Obama nivou. Ova vježba stavlja oba ramena i laktove u opasnosti.

Umjesto toga pokušajte: Tricep ekstenzije. Držite težinu po svom izboru iznad glave s obje ruke. Angažovanje svoj core i održavanje laktove istakao naprijed, smanjiti težinu leđa, a zatim podignite u početni položaj. Cijelo vrijeme, držite ruke zalijepljen sa strane glave i budite sigurni da zadrži čvrstu položaj.

Trbušnjaci

Vježba OG ab, trbušnjaka najbolje ostaviti na 1980 treninga trakama. Oni su jedna od najgorih stvari koje možete učiniti za svoju donji dio leđa i stavite potpuno nepotrebno pritisak na vratu. Da ne spominjemo - ona su u osnovi nedjelotvorni u svakom slučaju.

Umjesto toga pokušajte: Plank varijacija (gdje držite jezgru na mjestu kroz niz poza). Oni su sigurniji na kičmu i zapravo se mnogo vašeg stomak nego trbušnjake.

Previše bilo čega

Navodi se u studiji objavljenoj u Journal of American College of Cardiology, istraživači su otkrili da ljudi koji guraju njihova tijela teško može poništiti prednosti vježbanja. Jao. Rade previše vas stavlja u veći rizik za ozljede i čini ga lakše pogoditi plato u smislu napretka.

Umjesto toga pokušajte: Davanje vaše tijelo pauze s vremena na vrijeme. Naps su super, svi.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 stvari koje bi mogle da se dogode ako dođe do ovuda

Post Zdravlje

7 običnih alergijskih mita, uništenih

Post Zdravlje

5 odličnih (i besplatnih) strimskih treninga koje možete učiniti u vašoj dnevnoj sobi

Post Zdravlje

8 jednostavnih načina da povećate svoje povjerenje odmah

Post Zdravlje

7 prirodnih načina zaustavljanja hrkanja

Post Zdravlje

Pomoći, ja sam ekstrovertan i zezam se sa introvertom

Post Zdravlje

8 hranu koja ti tajno čini gladan

Post Zdravlje

5 potpuno praktičnih meditativnih saveta za početnike

Post Zdravlje

7 načina da se nosite kada vi i vaš S.O. Imaju političke razlike

Post Zdravlje

Jedna stvar koju treba da jedete da bude nepobediv od zimskih prehlada

Post Zdravlje

Vaš vodič za najlakšaviju nedelju ikada u Njujorku

Post Zdravlje

Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove