Zašto je trend prekidanja posta vjerovatno prilično loša ideja | BA.centerar.org

Zašto je trend prekidanja posta vjerovatno prilično loša ideja

Zašto je trend prekidanja posta vjerovatno prilično loša ideja

Tvoj prijatelj Amy skoči na svakom novom dijetom trend, a ovog meseca stvarno je u povremenom posta. Ona tvrdi da joj je preskakanje obroka (a ponekad, pije samo vodu za cijeli dan) vodi iz osjećaju ograničene, jer kad ona jede, ona može imati šta god hoće. Ali, da ovaj popularni novi dijeta zapravo biti efikasni... I dobro za vas? Mi smo istražiti.

Šta je sa prekidima posta, zapravo? To je običan period posta (aka, uh, ne jede), a zatim u periodu od normalne potrošnje hrane. Trajanje i učestalost posta perioda varira, ovisno o programu Dieter prati. Neke metode uključuju gladovanje do noonevery dan, neki uključuju posta za 24 sata jednom ili dva puta tjedno, a drugi uključuju jedu samo jedan veliki obrok dnevno.

I koja je svrha? Ideja je da se ograničavanjem unosa kalorija povremeno umjesto dana u dan, vi ćete izgubiti na težini, a ipak dobiti da jede stvari koje volite. Zagovornici dijeta također održavaju povremena posta također može pomoći u smanjenju holesterola, upale i krvni pritisak, smanjuju rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 i spriječiti inzulin šiljaka.

Ali zvuči zastrašujuće. Da, mi smo prvi koji će priznati da odricanjem hrane za bilo koji vremenski period zvuči zastrašujuće. Međutim, neki doktori, uključujući kanadski nefrolog Jason Fung, su zagovornici isprekidani posta dok je pod nadzorom doktora. Drugi program, pod nazivom Alternativna-Day Diet, nastala je dr James B. Johnson, a uključuje normalno jesti svaki drugi dan, a jedu znatno manje (mislim: 400 kalorija) na smjenjuju dana.

Šta nutricionisti misle? anketirao smo nekoliko naših nutricionista prijatelja, i odgovor je bio odlučno "jok" na ovaj trend. "Dok isprekidan posta je narasla u popularnosti u odnosu na prošlu godinu, kao registrirani dijetetičar i nutricionista, ja ne ohrabruju svojim restriktivnim načela u radu sa svojim klijentima", Melissa Kelly, MS, RD, CDN nam je rekao. "Sve u svemu, osjećam se kao da upravlja ljudima od tuning u svoje prirodne osjećaje gladi i sitosti, tako što im govore kada mogu jesti." Čini ukupno smisla za nas.

Da li je to zapravo sigurno? Prvo i najvažnije, povremena posta treba pokušati samo pod direktnim nadzorom doktora. I iako neke studije su provedene o efektima isprekidani posta, nema podataka je pokazala da je to sigurno kao dugoročni plan (tj, godinu dana ili više). Naš glas? Držite se isproban-i-istinito ishranu kao što su Mediteranska ishrana ili protuupalni ishrane plan sa dokazanim rezultatima (i koja još uvijek omogućava upuštati u vina, sira i čokolade).

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 stvari koje svaka žena treba jednom učiniti sama

Post Zdravlje

6 vježbi da biste dobili najbolje odjednom bez opreme

Post Zdravlje

6 načina za povratak nakon praznika

Post Zdravlje

6 novih treninga koji su nežni na vašem umornom jaza

Post Zdravlje

9 grešaka u spavanju koje mogu izazvati vaše tamne krugove

Post Zdravlje

Kako ne pokvariti svoju decu ove praznične sezone

Post Zdravlje

Postoji 7 vrsta raspada (i evo kako se baviti svakom od njih)

Post Zdravlje

Kako izaći iz lošeg raspoloženja za 3 minute stan

Post Zdravlje

Mesto sa najdužim ljudima

Post Zdravlje

6 načina da se vratite u nedjelju

Post Zdravlje

6 razloga zbog kojih stalno morate pišati

Post Zdravlje

3 pozicije snage koje će učiniti da izgledate (i osećate se) sigurnije u ovom trenutku